Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Dit concept sprak mij aan, net als de mentaliteit en uitvoering

Klaas Collet investeert al jaren bij Mogelijk vanwege de zekerheid die het biedt, het heldere concept en de mentaliteit. Ook toen hij een investering weer liquide wilde maken, omdat hij een buitenkansje tegenkwam in Noord-Spanje, werd dit vlot geregeld. “Bij Mogelijk zijn de risico’s voor investeerders zeer beperkt. Dat vind ik prettig want ik ga zorgvuldig met mijn geld om.” 

Klaas Collet is een ondernemer die zijn gelden altijd liever zakelijk investeert in plaats van het uit te geven aan luxe auto’s. Dit bracht hem zo ver dat hij zijn bedrijf, dat geavanceerde softwaresystemen levert voor mobiele medewerkers, goed wist te verkopen aan een Canadees bedrijf. “Toen ze plotseling op de stoep stonden, ging ik nadenken en besefte ik dat ik na al die jaren ondernemen en bedienen van grote klanten wel toe was aan wat anders. Bovendien boden ze een prijs die alle twijfel wegnam.”  

Klaas was 56 jaar en wilde zijn kennis overdragen aan andere ondernemers. Hij nam adviesrollen aan, maar kon hierin zijn draai niet vinden. Hij begon vanuit een hobby een klein bedrijf in het fabriceren van onderdelen voor klassieke motoren. “Hiernaast zocht ik naar beleggingsmogelijkheden. Ik investeerde in een klein bedrijf, maar merkte dat ik er onvoldoende verstand van had. Vervolgens bracht een kennis mij in contact met Pablo de Loor, een van de medeoprichters van Mogelijk. Hij had een helder verhaal: je verstrekt een zakelijke hypotheek aan een ondernemer met het vastgoed als onderpand. Mogelijk faciliteert het hele traject en neemt het risico over mocht de geldnemer niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Dit concept sprak mij aan, net als de mentaliteit en uitvoering.”  

Cederen 

Eén keer wilde Klaas geld dat hij had geïnvesteerd in een ondernemershypotheek terug, omdat er een goede investering in Noord-Spanje voorbijkwam. Hij wilde de vordering cederen, oftewel zijn investering weer liquide maken. In geval een investeerder zijn investering liquide wil maken, gaat Mogelijk op zoek naar een nieuwe investeerder, het object wordt dan weer aangeboden op het platform. “Binnen ongeveer drie weken werd er een nieuwe investeerder gevonden die de financiering wilde overnemen. Natuurlijk waren hier wel wat kosten aan verbonden, maar die waren heel redelijk. Mogelijk regelde alles en ik hoefde mij geen zorgen te maken over alle details.” 

Investeren 

Behalve zijn portefeuille bij Mogelijk investeert Klaas in drie afzonderlijke ondernemers. “Hoewel ik goed kijk naar de persoon, loopt het soms stroef en er zijn geen garanties zoals Mogelijk die biedt.” Een van de ondernemers die goed floreert, is zijn vrouw Michelle die in Gorinchem horecaonderneming ‘Stoute Karel’ exploiteert. Deze investering was een buitenkans waarvoor het stel - zonder horecaervaring - graag in het diepe sprong. “Naast dit soort investeringen is Mogelijk voor mij de beste optie. Mijn geld kan renderen en ik krijg veel zekerheden, die combinatie vind ik prettig.”