Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De zekerheid van onze secundaire opstalverzekering

Bij Mogelijk kunt u investeren in hypothecaire leningen. Daarbij dient het vastgoed als onderpand. Dat biedt zekerheid. Maar bij Mogelijk gaan we nog een stap verder. Blijkt er geen dekkende opstalverzekering te rusten op het onderpand en het onderpand heeft naar aanleiding van schade waardeverlies, dan is de opstal verzekerd door een secundaire opstalverzekering vanuit Mogelijk. Dit is een verzekering om waardeverlies aan opstallen door niet gedekte schade te compenseren in het belang van de investeerder en Mogelijk. Deze verzekering keert uit als bij uitwinning het geïnvesteerde bedrag niet (geheel) zou terugkomen.

“Geen enkele belegging is geheel zonder risico’s”, begint Rozalinda van Leeuwen, Relatiemanager Investeerders. “Het is goed om dat extra te benoemen omdat er veel partijen in de markt zijn die de neiging hebben risico’s niet te benoemen. Schermen met termen als ‘risicoloos’ of een ‘zeker rendement’; het kan niet. Wij kiezen voor transparantie en brengen tot in detail in kaart wat de voordelen zijn en de risico’s. Denkend vanuit de risico’s hebben wij oplossingen om deze zo klein mogelijk te maken. We hebben onze investeringsproducten met zoveel mogelijk zekerheden ingekleed. Bij Mogelijk kunt u vermogen opbouwen door te investeren in een zakelijke hypotheek van een ondernemer. Dat kan op twee manieren: u kunt direct investeren in een zakelijke hypotheek of u kunt beleggen in een van de Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fondsen. Welke optie u ook kiest, bij Mogelijk is het zo dat het vastgoed altijd dient al onderpand voor de lening. Kan de debiteur onverhoopt, zelfs in privé, de rente en aflossing niet betalen, dan gaan we in het uiterste geval over tot verkoop van het pand.”

Compensatie van waardeverlies door niet gedekte schade

Het recht van eerste hypotheek is een goede zekerheid. Maar Mogelijk gaat met bijvoorbeeld de secundaire opstalverzekering nog een stap verder. Rozalinda: “Bij het sluiten van de zakelijke hypotheek controleren we of de debiteur een opstalverzekering heeft afgesloten. Dat is een harde vereiste voor het verkrijgen van de financiering. Het is echter theoretisch mogelijk dat gedurende de looptijd van de hypotheek die opstalverzekering door de ondernemer niet wordt verlengd”, gaat Rozalinda verder. “Mogelijk heeft met secundaire opstalverzekering het risico afgedekt het is bedoeld om waardeverlies aan opstallen door niet gedekte schade te compenseren. Deze verzekering keert uit als bij uitwinning het geïnvesteerde bedrag niet (geheel) zou terugkomen. Naar mijn weten is er geen ander financieringsplatform buiten Mogelijk die deze zekerheid biedt. Nog een reden om te investeren in zakelijke hypotheken bij Mogelijk!”

Meer informatie

Wilt u meer weten over hoe beleggen of investeren bij Mogelijk werkt? Maak gerust een afspraak. Wij staan met plezier voor u klaar. Ook kunt u een van onze kennissessies volgen. Hier leggen we u alle details over vermogen opbouwen bij Mogelijk verder uit.