Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De lijnen zijn kort en dat werkt gewoon goed

Hij bruist van de goede vastgoedplannen die door gemeentes dankbaar worden omarmd. Voor de financiering van zakelijk vastgoed klopt Jasper Dijkstra graag aan bij Mogelijk. “Dit is iets heel anders dan aankloppen bij een bank met een loonstrook voor je hypotheek om een huis te kopen.”

Om hem zijn dromen te laten verwezenlijken, wees een vriend hem op Mogelijk. “Dat was in 2021”, vertelt Jasper. “Ik had een pand op het oog, een voormalige recreatieboerderij in Bergen in Noord-Holland. “Daar wilde ik vijf appartementen in maken voor de verkoop. De gemeente wilde graag meehelpen met het omturnen van groepsaccommodatie naar woonbestemming. Voor een deel van de financiering heb ik een Ondernemershypotheek bij Mogelijk aangevraagd.”

Korte lijnen en veel kennis

Jasper was vanaf het eerste contact met Mogelijk blij verrast over de samenwerking. “Ik had meteen een goede klik en het eerste gesprek verliep heel prettig. De lijnen zijn kort en dat werkt gewoon goed. Het voordeel bij Mogelijk is ze dat naar het plan kijken maar vooral ook naar het onderpand. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten. En natuurlijk kijken ze ook wel naar de ondernemer zelf. Je merkt dat er kennis aanwezig is daar.”

Doorstroming woningmarkt

Dijkstra wil met zijn investeringen inspelen op de behoeftes die er leven in gemeentes. Het project van hem in Schoorl - in de gemeente Bergen - is daar een mooi voorbeeld van. “Dat betrof zogeheten nul-treden woningen”, zegt Jasper. “Woningen voor senioren. In Schoorl is er sprake van redelijke vergrijzing. Bewoners willen op zich wel verhuizen, maar wel in het dorp blijven wonen. Ik heb daar appartementen laten bouwen voor de oudere bewoners die echt bestemd zijn voor mensen uit de gemeente zelf. Zodoende ontstaat er doorstroming en komen er woningen op de markt beschikbaar voor jonge gezinnen. Voor de financiering van dit project heb ik zakengedaan met Mogelijk.”

Persoonlijk contact met investeerders

Jasper heeft ook contact gehad met de investeerder. “Deze investeerder wilde graag weten aan wie hij zijn geld leende. Dat vind ik alleen maar goed. Het maakt het ook persoonlijker, er zit toch een mens achter hè. Ook bij een latere financiering heb ik contact gehad met de investeerder. Heel leuk en interessant allemaal.”

De snelheid waarmee Jasper bij Mogelijk is geholpen en het prettige contact, hebben ervoor gezorgd dat hij in ieder geval weet waar hij een volgende keer gaat aankloppen als hij een project wil laten financieren. “Dat wordt sowieso weer Mogelijk”, besluit hij resoluut.