Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De imposante carrière van Cor van Zadelhoff

Hij groeide op in Ouderkerk aan de Amstel als derde boerenzoon in een gezin van acht, maar wist al snel: ik ga het anders doen. En met succes, want hij zou uitgroeien tot één van de bekendste namen in het Nederlandse vastgoed. De vraag van deze week: hoe denkt Cor van Zadelhoff over de nieuwe generatie vastgoedontwikkelaars in Nederland? Maarten Bouwhuis en co-host Maarten de Gruyter blikken met de nestor van het commerciële vastgoed terug op een roemrijke carrière.

Cor van Zadelhoff constateert dat er een verandering gaande is van vastgoedontwikkeling met het oog op de langere termijn naar de nieuwe tijd waarin men voor de snelle winst gaat. “Dit wordt vaak als laakbaar gezien, maar de wetgever heeft dit mogelijk gemaakt. Private equity fondsen en bedrijven als Blackstone Vastgoed kopen en verkopen in de markt, daar is niets vreemds aan.” Hij stelt dat de woningnood niet alleen een tekort is aan huizen, maar ook een teveel aan regels. “Iedereen mag maar meepraten. Dat doen ze dan ook, want vaak hebben ze niks anders te doen. Zo is er een project van 4.000 woningen in Amstelveen waar iedereen voor is, behalve de luchtvaartinspectie van Schiphol. Die houden dit tegen tot aan de Hoge Raad!”

Luister de hele podcast

Bedrijfshuisvesting

In 1968 werd Zadelhoff Makelaars opgericht. “Ik heb gelijk gekozen voor bedrijfshuisvesting. In die tijd zat 90% van de bedrijven in een eigen pand. Ik heb me toen hard gemaakt voor een overgang naar huren: sell and lease back. Met het geld van die stenen konden bedrijven veel beter investeren, dus het was niet moeilijk om uit te leggen dat dit een verstandige beslissing was.”

Geld verdienen én waarde toevoegen

Op de vraag waar hij in zijn rijke carrière het meest trots op is, antwoordt Cor: het Groote Museum in Artis. “Dat heeft 75 jaar staan rotten, en dat kon zo niet langer. Wij hebben toen iedere gift met 25% aangevuld; het kwartje van Kok kwam zo even terug. Door deze geste werden partijen geënthousiasmeerd om op hun beurt te doneren.” Maarten de Gruyter: “Dit laat zien dat je heel goed geld kunt verdienen en tegelijkertijd waarde kunt toevoegen aan de maatschappij en aan de gemeenschap.

Geef je geld bij leven, je kunt het toch niet in je kistje meenemen

Dat het Cor van Zadelhoff niet alleen om winst te doen is, moge duidelijk zijn. In 2019 heeft Zadelhoff Vastgoed het failliete Slotervaartziekenhuis overgenomen. Dat wordt nu een zorgcomplex met ouderenwoningen en woningen voor ondersteunend personeel van het Anthony van Leeuwenhoek ziekenhuis. Cor van Zadelhoff heeft met zijn familie een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) opgezet, met zijn vrouw heeft hij een goede doelenstichting voor theater opgericht, en hij heeft ook nog het Zadelhoff Cultuurfonds in het leven geroepen. Dit doet hij onder het motto “Geef je geld bij leven, je kunt het toch niet in je kistje meenemen.”

Mogelijk voor u

Mogelijk financiert zakelijk vastgoed in heel Nederland; van grote stad tot kleine kern. Wilt u geld lenen voor de aankoop van een zakelijk pand of wilt u geld uitlenen met veel zekerheden en een aantrekkelijke rente? Bij ons is het mogelijk. Lees hier verder.