Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De bescherming van investeerders voorop: een LTV van maximaal 70%

Steeds meer aanbieders betreden de markt van MKB & vastgoedfinanciering. Er zijn partijen die tot wel 90-100% van de Loan-to-Value (LTV) financieren, of die fondsen aanbieden met maar een gedeeltelijke hypothecaire dekking. Mogelijk kiest voor een andere weg. Voor onze financieringen hanteren we in basis een grens van 70% LTV en in het Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds is dat 65%. De hypothecaire dekking is om investeerders te beschermen. “We financieren immers met kapitaal van investeerders dat zij persoonlijk hebben opgebouwd, daar gaan wij met de grootst mogelijke zorg mee om. Onze behouden visie is onze kracht”, stelt algemeen directeur van Mogelijk Folkert Eggink. 

De Loan-to-Value is een cruciale maatstaf in vastgoedfinanciering. De LTV is het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand. Hoe lager de LTV hoe meer zekerheid dat de leensom kan worden terugbetaald uit de opbrengst van (executie)verkoop van het onderpand. Bijvoorbeeld, als de marktwaarde van een pand €1 miljoen is en de lening is €650.000, dan is de LTV 65%. 

Behoudende strategie 

Als het gaat om het financieren van vastgoed kiest Mogelijk voor een behoudende strategie. En juist in een periode waarin de vastgoedmarkt reageert op stijgende rentes, blijkt dit een uitstekende keuze. Nog altijd is het voor investeerders een veilige optie om bij Mogelijk te investeren in de zakelijke hypotheek van een ondernemer. “Bij Mogelijk staat de bescherming van investeerders voorop. Dat zit verankerd in ons DNA. Een te hoge LTV kan leiden tot situaties waarbij het vastgoed onder water komt te staan. Wij besparen investeerders deze stress. Door behoudend te financieren, minimaliseren we het risico voor onze investeerders, zelfs in uitdagende economische tijden”, legt Rozalinda van Leeuwen, Relatiemanager Investeerders bij Mogelijk, uit. 

Vastberaden 

“Onze behouden aanpak, betekent dat wij duurzaam groeien op een manier die stabiliteit waarborgt. Door vast te houden aan 70% LTV, met soms als uitzondering projectfinanciering of residentieel verhuurd vastgoed, zorgen we ervoor dat we geen onnodige risico's nemen die de belangen van onze investeerders in gevaar zouden kunnen brengen. In een wereld waarin anderen misschien bereid zijn meer risico te nemen, blijven wij vastberaden om investeerders zo goed mogelijk te beschermen tegen onnodige financiële tegenvallers”, vervolgt Rozalinda. 

Investeren bij Mogelijk 

Wilt u meer weten over investeren bij Mogelijk? Neem gerust  contact  met ons op voor een individuele kennismaking of kom naar een van onze kennissessies.