Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De 5 meestgestelde vragen van investeerders

Wie op zoek is naar een manier om geld te investeren, kan zich aansluiten bij het netwerk van investeerders van Mogelijk. Wekelijks krijgt dit netwerk zo’n 35 aanbiedingen voor een vastgoedfinanciering. Accountmanager Rozalinda van Leeuwen geeft antwoord op de 5 meestgestelde vragen van investeerders.

1. Kan ik zomaar investeerder worden bij Mogelijk?

Rozalinda: “In principe wel. Heeft u vermogen dat u liever niet op de bank laat staan en wilt u meer rendement ontvangen? Dan kunt u als investeerder bij Mogelijk terecht. Daarnaast helpt u starters, doorgewinterde ondernemers en vastgoedinvesteerders bij een aankoop of herfinanciering van hun vastgoed door heel Nederland. Investeren in een zakelijke hypotheek kan vanaf € 50.000,- tot € 10.000.000,-. U kunt eenmalig een investering doen of vaker, net wat bij u en uw vermogen past. Alles begint bij Mogelijk met een persoonlijk gesprek. We maken graag kennis met iedereen met wie we zakendoen, zowel geldnemers als investeerders.”

2. Welk risico loop ik als investeerder?

Rozalina: “Geen enkele financiering is zonder risico. Toch is een zakelijke vastgoedfinanciering relatief veilig en extra veilig dankzij de zekerheden die Mogelijk voor financiers inbouwt. Het onderpand kan een bedrijfspand, kantoor, horecapand, winkel, agrarische grond voor het eigen bedrijf of de verhuur zijn. Mogelijk verstrekt nooit meer dan 85% van de waarde van het pand aan hypotheek. Belangrijk is dat u het eerste recht van hypotheek op het pand krijgt, de hypotheekakte staat op uw naam. Bovendien neemt Mogelijk het debiteurenrisico van u over. Dat betekent dat wij de maandelijkse uitbetaling van rente en aflossing voor u garanderen en wij achter de betalingen aangaan. Verder tekent de ondernemer privé mee en heeft Mogelijk een secundaire opstalverzekering afgesloten op alle gefinancierde panden.”

3. Wat als ik mijn geld ineens weer nodig heb?

Rozalinda: “Bij Mogelijk kunt u op ieder moment weer beschikken over uw geld. De rechten en plichten van de lening- en hypotheekakte zijn voor u als investeerder eenvoudig overdraagbaar.”

4. Hoe kan ik inschrijven op een investering?

Rozalinda: “Elke dinsdagochtend ontvangt u om 9 uur een e-mail met alle actuele investeringsaanbiedingen. Daarin staan alle gegevens zoals de waarde van het pand, de gewenste leensom, de rente en de looptijd van de lening. Al onze investeerders kunnen vanaf 11 uur direct via de website een optie nemen op een investeringsaanbieding. Claimt u een object, dan volgt een uitnodiging van de notaris voor het passeren van de hypotheekakte. Deze akte komt volledig op uw naam. Aan het begin van elke maand ontvangt u rente en aflossing op uw rekening.”

5. Zijn er kosten aan verbonden om lid te zijn van het netwerk van investeerders?

Rozalinda: “Er zijn geen kosten verbonden om onderdeel te zijn van het netwerk. Pas als u een investering gaat doen, betaalt u eenmalig 2% bemiddelingsvergoeding over de leensom. Deze vergoeding is verschuldigd bij het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. De kosten van de hypotheekakte zijn voor de geldnemer. De bemiddelingsvergoeding is vrij van BTW. Van de te betalen rente door de geldlener wordt 0,5% ingehouden voor het overnemen van het debiteurenrisico en voor de administratie, inclusief de secundaire opstalverzekering. Dit bedrag wordt maandelijks verrekend bij het storten van de rentebetaling en is exclusief 21% BTW. Sinds kort beschikken we over de Mogelijk-app. Deze app is gratis en verschaft u inzicht in uw lopende financieringen.”