Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Cygnus Finance Support nieuwe partner van Mogelijk

Mogelijk Vastgoedfinancieringen is een samenwerking aangegaan met Cygnus Finance Support. “Financiers en investeerders zoeken een balans tussen risico en rendement. Ondernemers willen betrouwbare geldverstrekkers. Wij adviseren en begeleiden ondernemers en geldverstrekkers”, legt Leon Brouns uit. Hij is een van de oprichters van Cygnus Finance Support.

Leon Brouns heeft een achtergrond als bankier. “Vanaf de kredietcrisis, begonnen banken terugtrekkende bewegingen te maken. Dat is nog niet veranderd en zal een gegeven blijven. De laatste jaren zagen we een wildgroei aan adviseurs en schoten nieuwe financiers als paddenstoelen uit de grond. Met als belangrijkste doel een financiering voor elkaar te krijgen werden veel snelle deals gesloten. In 2016 heb ik samen met Jan Hodzelmans Cygnus Finance Support opgericht. Wij helpen ondernemers bij het verkrijgen van een verantwoorde financiering. Anders dan veel nieuwe financiers, kijken we niet alleen naar het algoritme van de cijfers. Wij kijken juist naar het totaal, de ondernemer; zijn onderneming, zijn persoonlijkheid en ambities. Wij geloven dat het succes bepaald wordt door alle facetten bij elkaar. Voor ons geldt dan ook dat financieren geen kunst is, maar verantwoord financieren nog altijd een vak.

Financiers vertrouwen op ons oordeel

Cygnus Finance Support bouwt aan een select netwerk van financiers. “Less is more is ons motto. We willen onze financiers goed kennen en vinden het belangrijk dat zij onze werkwijze en de grondigheid ervan snappen. Dat lukt niet als we met iedereen samenwerken. Financiers moeten vertrouwen hebben in ons oordeel; dat is in het belang van de ondernemer.”

Attitude en werkwijze van Mogelijk sluiten nauw aan bij die van ons

Met gespecialiseerde financiers die iets toevoegen aan het financieringspalet wil Cygnus Finance Support graag samenwerken. “Mogelijk Vastgoedfinancieringen is één van de partijen die in een niche zit waar we graag gebruik van maken. De attitude en werkwijze van Mogelijk sluiten ook nauw aan bij die van ons; altijd zoeken naar een oplossing die past bij de behoeften van de ondernemer zonder daarbij de risico’s uit het oog te verliezen. Dat is ook meteen het succes van onze organisatie.

Onlangs klopte een ondernemer van rond de vijftig bij ons aan. Hij wilde een nieuwe onderneming starten en hij had een mooi concept. Echter, hij kreeg de benodigde financiering niet rond. Met zijn vorige bedrijf kwam hij in 2001 in de problemen. Het bedrijf ging failliet, hij moest zijn huis verkopen en bleef met een restschuld zitten. Inmiddels waren de schulden afgelost, maar door het negatieve verleden wilde geen enkele financier hem helpen. Wij geloofden in de ondernemer en zijn plannen. Met een grondige onderbouwing, waarbij we het verleden niet uit de weg zijn gegaan wisten we een financier te vinden. Eerder had de betreffende financier ‘nee’ gezegd tegen de ondernemer. Doordat de financiers ons goed kennen, vertrouwen ze eerder op ons oordeel. Op eigen kracht was dit de ondernemer nooit gelukt. Het is fantastisch dat we deze ondernemer verder hebben kunnen helpen.”

Betrokken bij de ondernemer

“Wat wij zien is dat ondernemers ontzettend veel plannen hebben, maar velen lukt het niet om hun plannen goed voor de bühne te brengen. Wij helpen daarbij”, legt Leon uit. “Daarnaast stoppen wij niet als de financiering is afgerond en de factuur betaald. We willen graag betrokken blijven bij de ondernemer om zijn onderneming in balans te blijven houden. Voor ons is een financiering ook pas echt succesvol na de laatste aflossing.”

Samenwerkingsorganisatie met landelijke dekking

Twee jaar na de start, telt Cygnus Finance Support 17 adviseurs. “Ons doel is uit te groeien tot een organisatie met landelijke dekking. Zowel financiers als ondernemers weten ons steeds beter te vinden. Het is mooi dat we voor beiden mogelijkheden kunnen creëren”, besluit Leon.