Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Bon bini - Mogelijk nu ook op Curaçao

“Ik kan me geen fijnere plek bedenken dan Curaçao”, verzucht Maarten Rövekamp, oprichter van Mogelijk. “Zonnig, kleurrijk en zo relaxed.” Maar Curaçao biedt meer, weet Maarten ook. “Er liggen hier mooie kansen om te investeren in recreatiewoningen.” Met de kennis van de eilanden en van vastgoedfinanciering is het daarom niet vreemd dat Mogelijk nu ook hypotheken voor recreatiewoningen op Curaçao en Bonaire verstrekt.

Professioneel verhuurd

Ondernemers of beleggers die willen investeren in een recreatiewoning op Curaçao of Bonaire kunnen vanaf nu ook aankloppen bij Mogelijk. Maarten: “Nederlandse ondernemers die op een van de eilanden willen beleggen in een vakantiewoning, vinden bij ons financiering uit ons netwerk van Nederlandse investeerders. Wel zo prettig. De eis is wel dat het vastgoed via een professioneel verhuurkantoor wordt verhuurd en dat het professioneel beheerd wordt. Een extra zekerheid voor onze investeerders.”

De hypotheekvoorwaarden wijken wel iets af van die voor vastgoed op de Nederlandse markt. Zo is leensom minimaal € 100.000 en maximaal € 500.000, de looptijd 10 jaar, de maximale LTV 60% en staat de vanaf-rente nu op 4,98% (5 jaar vast). “En,” vult Maarten aan, “we financieren heel bewust alleen bestaand vastgoed met een recreatiebestemming. Het proces voor het verkrijgen van vergunningen geeft op de eilanden net te veel onzekerheid om ook grond en nieuwbouw te financieren.”

Vijf zekerheden

Investeerders kunnen met een gerust hart investeringsaanbiedingen voor Caribisch vastgoed claimen. Maarten: “Ons advocatenkantoor in Nederland heeft ook een vestiging op Curaçao. Dat maakt de lijntjes kort en geeft ons de mogelijkheid om de zaken goed te regelen. Op Curaçao en Bonaire is het hypothecaire recht nagenoeg gelijk aan dat van Nederland. Dat maakt dat we deze financieringen op eenzelfde manier kunnen structureren als de ondernemershypotheek in Nederland; 1 op 1 financiering, eerste recht van hypotheek en overname van het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing. De vijf zekerheden die we onze investeerders beloven, gelden onverminderd voor het vastgoed op Bonaire en Curaçao.” Bovendien moet de aanvrager beschikken over een Nederlandse bankrekening waarlangs de rente en aflossing verloopt en dient het eigen vermogen voor het vastgoed (tenminste 40%) aantoonbaar in Nederland te zijn opgebouwd.

“Momenteel zijn een paar aanvragen voor vastgoed op de Antillen in behandeling”, weet Maarten te vertellen. “Dus hopelijk verschijnen de eerste Caribisch investeringsaanbiedingen binnenkort op ons portaal.”