Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Bij Mogelijk vormt het vastgoed het uitgangspunt

Samen met zijn compagnon Jeffrey runt Paul Koenders al twintig jaar Koenders en Te Pas Schilderwerken. Ze hebben een eigen bedrijfspand in Den Haag en kopen daarnaast de laatste jaren panden voor de verhuur. Op een bijzondere en gedegen manier bouwen zij hun vastgoedportefeuille op.

"Vrienden bezitten wat huisjes in Den Haag en kochten er steeds een bij. Toen we wat geld hadden, zijn wij dat ook gaan doen", legt Paul uit. "Na de aankoop van het eerste bedrijfspand waren we direct blut, want we kochten zonder financiering. Nu storten we al jaren elke maand ieder € 500,- op een gezamenlijke rekening, waarop ook alle huurinkomsten gestort worden. Van het geld op die rekening, investeren we in een volgend bedrijfspand. We kopen alleen maar nieuwbouw, dat scheelt kosten koper en onderhoud. Na de overdracht maken we de panden af met onder andere een keukentje, schilderen het, zoeken een huurder en leveren het turn-key op."

Direct en snel schakelen

De laatste aankoop, een bedrijfspand in Zoetermeer, hebben Paul en Jeffrey via Mogelijk gefinancierd. "Ik hoorde goede verhalen over de financieringsopties via Mogelijk. Voor ons was het prettig om direct te kunnen schakelen met Mogelijk. We hadden redelijk snel geld nodig en hebben via het platform in privé geld geleend van een investeerder die het recht van eerste hypotheek heeft. Door de panden in privé te kopen, kunnen we ze in box 3 aanhouden en houden we meer over dan wanneer we ze zakelijk kopen."

Mogelijk kijkt naar het object

"Het ging allemaal heel snel. Marcel Palsgraaf, onze contactpersoon bij Mogelijk, vertelde precies wat ze nodig hadden en dat was overzichtelijk. Ik hoefde niet naar mijn boekhouder om mijn hele doopceel te lichten. Het fijne van Mogelijk is, is dat zij voor de financiering het vastgoed als uitgangspunt nemen. Ze letten onder meer op de waarde van het vastgoed, de ligging en de alternatieve aanwendbaarheid. Is dat in orde en staat de leensom in een goede verhouding ten opzichte van de waarde van het object, dan komt de financiering rond. Of wij doorgaan met investeren in bedrijfspanden, hangt van de markt af. Maar als je het in de gaten blijft houden vind je altijd wel iets interessants. Het zou zeker kunnen dat ik dan weer bij Mogelijk aanklop."

Wilt u ook investeren in de zakelijke hypotheek van een ondernemer?

Dat kan één-op-één of via het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Op dit moment is Mogelijk bezig met het zesde Zakelijke Hypotheken Fonds. Beleggen kan vanaf € 100.000,- tegen een geprognosticeerd rendement van 6,5%. Voor dit fonds geldt een looptijd van vijf jaar. Kom naar een van de kennissessies om meer te weten te komen over fondsbeleggen of lees hier meer.