Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Beleggen in vastgoed loont

Beleggen in vastgoed is een vorm van kapitaalopbouw. Veel vastgoedbeleggers zijn ondernemers die passief inkomen willen creëren. Ze willen hiermee hun eigen geld aan het werk zetten. Wel kleven er een aantal regels en risico’s aan vastgoedbelegging. Is een belegging in woningen interessant?

Financieel planner bij Poundwise, Fleur Slaman, zegt in de podcast ‘Vastgoed Gezocht’ hier het volgende over: “Veel mensen schatten het rendement van een vastgoedbelegging te hoog in. Ze denken aan 10%, waar dat vaak maar 4% is.” Dit verschil hangt in grote mate af van de locatie waar het vastgoed wordt aangekocht, de aankoopprijs en door de overdrachtsbelasting van 8%. Er zijn ook risico’s. “Laat je daarom altijd goed adviseren door mensen om je heen, maar vooral door experts. Zo blijft het redendement het hoogst en het risico het laagst,” stelt Slaman. Zij denkt dat aan het einde van het jaar net zo veel beleggers zullen investeren in vastgoed als nu.

Huurprijs berekenen?

Weet u nog niet precies wat de waarde is van het vastgoed en vraagt u zich af wat een reële huurwaarde kan zijn voor het pand, inclusief WWS punten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een property-scan aan. De informatie heeft u vervolgens binnen vijf minuten in uw mailbox.

Luister de hele podcast

Zekerheid

Maarten de Gruyter, projectontwikkelaar en voormalig vastgoedman van het jaar, zegt het volgende: “Ik denk dat het investeren in vastgoed loont. Het is namelijk een zekere belegging en de risico’s op lange termijn zijn laag. Ook lijkt de waarde van het vastgoed te blijven stijgen, waardoor het rendement niet afneemt.”

Wilt u meer weten over wat experts vinden van beleggen in vastgoed? Of bijvoorbeeld over hoe u een relevante vastgoedportefeuille opbouwt? Download dan de mustread voor vastgoedbeleggers. Hierin leest u ervaringen en tips van experts. Zij leggen uit hoe het puntenstelsel werkt, waarom het slim is om 'placeholder' te worden en hoe u geld vrijmaakt voor uw volgende beleggingen.

Mustread downloaden