Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Alles kwam precies op tijd"

John Schol (32) uit IJmuiden is een echte ondernemer. Op zijn 17e startte hij zijn eigen schilder- en glaszetterbedrijf. “Mijn moeder bracht mij toen met mijn aanhanger naar een klus”, vertelt hij. Vijftien jaar later is zijn eenmanszaak een bv geworden en is hij, met hulp van Mogelijk, het vastgoed ingestapt.

We spreken John als hij nog even een trappetje staat af te schilderen. Want in de eerste plaats is hij schilder. Lange tijd deed hij dat met zijn eenmansbedrijf, maar onlangs heeft hij er een bv van gemaakt: ‘Gewoon Schilders’ genaamd. “We werken vooral voor grote beheermaatschappijen en woningbouwverenigingen”, vertelt John. “We groeiden zoveel, dat het op een zeker moment verstandiger was het in een bv onder te brengen.” John werkt gemiddeld met zes tot acht freelancers aan diverse klussen.

Spaargeld

In 15 jaar tijd bouwde John een leuk spaarpotje op. “Spaargeld op de bank rendeert niet, dus toen een vriend mij tipte dat er een opknapwoning te koop stond, nam ik mijn spaargeld op en kocht het pand. Het leek mij een goed idee om in vastgoed te investeren.” Het toeval wilde dat niet lang daarna ook de loods (met bovenwoning), die John al vier jaar voor zijn bedrijf huurde, te koop kwam. “Ik had de huurbaas al gezegd dat hij mij moest bellen als hij het ooit wilde verkopen. De timing was echter wat problematisch omdat ik net al mijn spaargeld in het andere pand had gestopt.” John ging te rade bij zijn accountant en zijn financieel adviseur van Credion. Samen kwamen ze al snel uit op Mogelijk als meest interessante partij.

Goede propositie

Accountmanager Marcel Palsgraaf van Mogelijk ging voor John aan de slag. “Dit is echt het type situatie en het type ondernemer waar Mogelijk voor in het leven is geroepen”, aldus Marcel. “De oplossing was eigenlijk redelijk eenvoudig. We konden het eerste pand herfinancieren en zo geld vrijmaken. Dat geld kon als eigen inbreng in de aanvraag voor de loods plus bovenwoning dienen. Daarmee hadden we een hartstikke goede propositie die we aan ons platform van investeerders konden voor leggen.”

Net op tijd

Het was nog even zweten voor John, want hij had een strakke deadline voor de aankoop. “Direct op de dag dat mijn aanvraag online ging, werd er een optie op genomen door een investeerder. Het was wel spannend of de investeerder op tijd zijn akkoord zou geven. Ik weet dat Marcel alles op alles heeft gezet om daar vaart achter te zetten.” En jawel, de dag voordat de deadline verliep, kwam het verlossende telefoontje: alles was geregeld.

Rentenieren?

John is inmiddels met zijn derde pand bezig en hoopt er daarna nog tenminste één te bemachtigen. “Dan heb ik het goed voor elkaar. Ik maak dankbaar gebruik van de optie van Mogelijk om boetevrij af te lossen”, vertelt hij. “Dan zijn de panden over tien jaar afbetaald en heb ik op mijn 42e een mooi inkomen uit mijn vastgoed.” Of hij dan de schilderkwast neerlegt? “Nee, dat denk ik niet. Dat blijft veel te leuk. Dus als er in het netwerk van Mogelijk nog mensen zijn met een vastgoedportefeuille die een goed schildersbedrijf zoeken om mee samen te werken, dan houden wij ons zeker aanbevolen!”