Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Actief beleggen en tegelijk flexibel blijven is een mooie combinatie

Dit artikel is verschenen in de zevende editie van het Mogelijk magazine.

Karin Geerts komt uit een ondernemersgezin waar het credo was ‘eerst werken voor je geld, dan pas uitgeven’. Op een extravagante levensstijl zul je haar dan ook niet betrappen. Maar met twee leuke banen hebben Karin en haar partner het goed en doen ze alles wat ze graag willen doen. Om dat ook te kunnen blijven doen, besloten ze vijf jaar geleden om te gaan investeren bij Mogelijk.

“Toen we een aantal jaar geleden een erfenis ontvingen, werd ons spaarpotje zo groot dat we het echt niet meer op de bank wilden laten staan”, vertelt Karin. “Onze financieel adviseur kwam met de optie van vastgoedfinancieringen. Daar hadden we zelf nooit aan gedacht, maar het sprak ons wel aan. Het is veel zekerder en stabieler dan bijvoorbeeld beleggen in aandelen en bovendien help je een ondernemer die er bij een bank niet uitkomt.”

Duidelijk en transparant

Vanaf het eerste gesprek, vijf jaar geleden op kantoor bij Mogelijk, voelde het goed voor Karin. “Er was gelijk een klik en Mogelijk was heel duidelijk en transparant over afspraken en over onze rechten en plichten als investeerder. En nog steeds: als ik bel naar kantoor dan heb ik direct het gevoel dat ze weten wie ik ben. Het voelt haast alsof je de enige klant bent. Ik vind het knap dat ze dat nog steeds kunnen ondanks de enorme groei die ze hebben doorgemaakt.”

Dat ze echt niet de enige investeerders zijn, merkten ze toen ze de eerste keer op het portaal een financiering wilden claimen. “De eerste paar weken kwamen we er niet tussen”, lacht Karin. “Totdat we wisten dat je echt meteen om klokslag 11 uur moet klikken en we goed voorbereid klaar zaten.”

Geen rompslomp

“Het is fijn dat je ook als relatief kleine investeerder voldoende keuze hebt uit te financieren vastgoed”, vindt Karin. “En dat vervolgens alle rompslomp aan administratie en incasso uit handen wordt genomen door Mogelijk. Daar heb ik graag een kleine fee voor over.”

Karin en haar partner hebben nu financiering voor drie objecten uitstaan. “Eentje staat al vijf jaar uit, voor de andere moesten we zo eens per jaar in actie komen. Bijvoorbeeld omdat een lening afgelost werd.” Dat ‘actieve beleggen’ bevalt Karin wel. “Het is leuk om er mee bezig te zijn en het geeft ook voldoende flexibiliteit voor als wij onverhoopt cash nodig zouden hebben.”

Betrokken bij de ondernemers

Dat Karin met haar financieringen ook ondernemers uit de brand helpt, ziet ze als leuke bonus. “Ik verdiep me altijd in het verhaal van de ondernemer. De eerste keer hebben we ook kennis gemaakt met de ondernemer bij de notaris, nu doen we dat meestal via volmacht. Dat de mogelijkheid bestaat om kennis te maken met de ondernemer vind ik prettig. Bovendien zorgt het ervoor dat ik betrokken blijf bij waar mijn geld uit staat. Al met al is Mogelijk een goede keuze voor ons gebleken.”