Bedrijfsopvolging, areaaluitbreiding of herfinanciering
Landbouwgrond financiering

Of het nu gaat om bedrijfsopvolging, areaaluitbreiding of herfinanciering; voor het afsluiten van een lening voor landbouwgrond bent u bij Mogelijk aan het juiste adres. Voor u is uw agrarische grond een productiemiddel, voor de investeerders van Mogelijk is het een mogelijke belegging. Dat schept mogelijkheden voor een hypothecaire lening voor uw landbouwgrond. Tegen aantrekkelijke voorwaarden, met de mogelijkheid om tussentijds boetevrij extra af te lossen, met of zonder intermediair af te sluiten. 

Landbouwgrond financiering

De agrarische hypotheek is bedoeld voor financiering van grond met een agrarische bestemming. Denk hierbij aan:

 • Landbouwgrond

 • Weidegronden

 • Akkerbouwgrond

 • Melkveegronden

 • Grasland

Agrarische grond wordt steeds vaker ook voor plaatsing van zonnepanelen gebruikt. Ook voor deze bestemming kan Mogelijk financiering op de agrarische grond verstrekken.

Doe de quickscan

Aantal gefinancierde objecten:
Bezoekers op de site: actieve bezoekers
Totaal gefinancierd: € 

Welke gegevens heb ik nodig voor de aanvraag van een agrarische hypotheek?

Voor het aanvragen van de financiering voor een landbouwgrond hebben we enkele gegevens nodig. Denk aan de omvang van de percelen, de marktwaarde van de grond en uw eigen inbreng. Op basis van de gegevens en de eigen inleg wordt de agrarische hypotheek berekend.

Grondwaarde vormt het uitgangspunt voor de agrarische hypotheek

De waarde van de grond is leidend voor het vaststellen van de maximale leensom van de agrarische hypotheek. Deze waarde wordt mede beoordeeld door de vastgoedspecialisten van Mogelijk. U kunt tot maximaal 65% van de waarde lenen (Loan-to-Value).

De route naar een zakelijke hypotheek
 • Quickscan Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.
 • Uitsluitsel haalbaarheid U hoort of wij uw object kunnen financieren.
 • Persoonlijk gesprek en offerte We ontvangen u op kantoor, u krijgt de offerte die u indien gewenst direct kunt tekenen.
 • Publicatie financieringsaanvraag op website Mogelijk Elke dinsdag om 9.00 uur zitten investeerders klaar om uw pand te financieren.
 • Eén investeerder gaat u financieren De notaris maakt de stukken op, u krijgt een uitnodiging om de akte te tekenen.
 • Gefeliciteerd! De financiering is een feit. U kunt door met ondernemen!

Direct uw landbouwgrond financiering berekenen

Wilt u direct weten waar u aan toe bent? Doe direct de quickscan om uw mogelijkheden in kaart te brengen. Wij laten u binnen twee werkdagen weten welke leensom haalbaar is. Landbouwgronden kunnen wij tot maximaal 65% van de waarde (LTV) financieren. U kunt ook online de maandlasten van uw zakelijke hypotheek berekenen.

Veelgestelde vragen
Wat is een hypothecaire lening voor landbouwgrond?

Een hypothecaire lening voor landbouwgrond is een lening met de grond als onderpand. Deze waarde wordt mede beoordeeld door de vastgoedspecialisten van Mogelijk en is onder andere afhankelijk van de ligging en het gebruik van de grond. Mogelijk financiert landbouwgronden door heel Nederland.

Hoe vraag ik een landbouwgrond financiering aan?

Een aanvraag begint bij Mogelijk altijd bij de quickscan. Vul het adres in - eventueel met NB in het veld van huisnummer - en vermeld in het opmerkingenveld dat het om agrarische grond gaat. We geven u binnen 2 werkdagen een eerste offerte. Vind u die interessant, dan volgt een klantgesprek waarin we dieper op uw aanvraag in gaan. We kunnen u daarna een definitieve offerte aanbieden.  

Na ondertekening van de offerte stellen we een informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en de aanvrager. 

Dit informatiememorandum wordt voorgelegd aan het netwerk van investeerders. Is er een investeerder die de investeringsaanbieding claimt, dan wordt er een afspraak ingepland bij de notaris waar de akte zal passeren.

Kan ik als particulier agrarische grond financieren bij Mogelijk?

Dat kan, mits commercieel of zakelijk gebruik kan worden onderbouwd.

Wat kan ik financieren met een agrarische grondfinanciering?

Met de hypotheek voor agrarische grond kunt u bij mogelijk gronden met een agrarische bestemming financieren.  Bijvoorbeeld 

 • grasland, 

 • akkerbouwgronden, 

 • weidegronden,

 • melkveegronden,

 • grond voor zonnepanelen 

Mag ik mijn agrarische grond ook verhuren?

Ja, u kunt agrarische grond ook verhuren, dat heet dan verpachten. Een pachtovereenkomst kan van invloed zijn op de waarde van de grond. De pachtwet steekt anders in elkaar dan de huurwet, dus zorg dat u zich goed laat adviseren.

Mag ik anticiperen op een waardevermeerdering van de grond?

Voor het vaststellen van de hypotheek op agrarische grond gaan we altijd uit van de huidige marktwaarde.

HomeLandbouwgrond financiering