Het werkt precies zoals ik dacht dat het moest

Ondernemer aan het woord
Martijn Aantjes
Martijn Aantjes

Gastblog van Martijn Aantjes (Soldeerfabriek BV)

Als zzp’er ben ik een paar jaar geleden begonnen met mijn Soldeerfabriek. De zaken gaan goed, alleen zit ik krap in de ruimte, waardoor ik gedwongen ben om te verhuizen. Kopen via de bank ging absoluut niet lukken, maar Mogelijk Vastgoedfinancieringen bood een optie waardoor in september 2017 mijn gloednieuwe bedrijfsunit wordt opgeleverd. Ik kan haast niet wachten!

Entertainmentindustrie

Met de Soldeerfabriek richt ik me op de entertainmentindustrie. Ik ben gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige bekabeling. Begonnen met een ’one stop formule voor bedrijven uit de entertainmentbranche, tegenwoordig verhuur ik mijzelf als technisch producent en geluidstechnicus. Daarnaast ben ik nu ook actief als reparateur van allerhande elektronica. Denk daarbij aan speakers, versterkers en mengtafels voor geluidsinstallaties en ook lichttafels en bewegende lampen. Van een enkele microfoon kabel tot een volledig geassembleerde stagebox met bijbehorende infrastructuur. Via soldeerfabriek.nl weet een groeiende groep klanten mij inmiddels al goed te vinden.

Zakelijk onroerend goed

Momenteel run ik de Soldeerfabriek vanuit een verdieping boven een winkelruimte. Feitelijk is het er veel te klein. Er is geen ruimte voor opslag van de verhuurartikelen, laat staan dat ik er een serieuze voorraad kan aanleggen van benodigdheden. Inmiddels heb ik recent mijn eenmanszaak omgebouwd tot een besloten vennootschap. Met een B.V. zijn de verantwoordlijkheden toch beter gespreid. Helemaal omdat ik privé een woning heb gekocht en de absolute ambitie had om zakelijk onroerend goed aan te gaan kopen.

Kan dit niet anders?

Toen ik een nieuw huis kocht en met de bank in moeizaam overleg was over een hypotheek, dacht ik al: ‘Kan dit niet anders?’ Is er niet iemand anders dan de bank die mij kan financieren?’ Uiteindelijk heb ik via de bank wel gewoon een woninghypotheek kunnen afsluiten. Toen mijn oog op nieuwe bedrijfsunits in Schoonhoven viel, kwam ik in contact met Maarten Rövekamp van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Zijn verhaal sloot precies aan bij wat ik eerder dacht. Het werkt ook precies zoals ik dacht dat het moest. Inmiddels heb ik een financiering afgesloten met een van de investeerders uit de poule van Mogelijk.

Niet beschamen

Het uitgangspunt bij Mogelijk spreekt mij aan. Ze horen je verhaal aan, ze leren je kennen en beoordelen snel of ze wat voor je kunnen doen. Als het pand dat je wilt financieren voldoende kwaliteit heeft en je ondernemersverhaal klopt, dan kan het snel gaan. Toen ik bij de notaris mijn financier voor het eerst persoonlijk ontmoette, kwam er toch een connectie tot stand. Er ontstaat dan een binding die je niet wilt beschamen. Bij bancair financieren is die binding natuurlijk van heel andere aard. Nu weet ik naar wie mijn rente en aflossing iedere maand heengaan.

Boetevrij vervroegd aflossen

Natuurlijk, ik betaal een iets hogere rente dan bij de bank. Maar via Mogelijk hoef ik maar 50% af te lossen in de komende 30 jaar. Dat scheelt nogal in de maandelijkse aflossingstermijnen. Ik ben overigens van plan om al in de komende tien jaar de eerste 50% vervroegd af te lossen. Dat kan boetevrij.  En dat is nóg een voordeel van financieren via Mogelijk! Nadat ik de eerste helft heb afgelost, ga ik rustig aan de gang met het aflossen van het tweede deel. Dat kan zeker uit de lopende exploitatie van mijn bedrijf.

600 euro rente en aflossing

In september wordt mijn nieuwe bedrijfsunit van 100 m2 opgeleverd. Ik heb er 100.000 euro hypotheek op zitten. Daarnaast heb ik een deel uit eigen middelen betaald. Dat is ook een goede drijfveer om als ondernemer betrokken te zijn bij de financiering van je pand. Het mooie is dat ik maandelijks 600 euro aan rente en aflossing betaal. Dat is een bedrag dat ik met mijn bedrijfsactiviteiten goed kan opbrengen. En als ik tussendoor boetevrij versneld aflos, wordt dat maandbedrag alleen maar lager. Tijdens de bouw heb ik een collega technisch producent gevraagd om wat visuals van mijn pand te maken om al van te voren te kijken of alles zou gaan passen zoals ik het in mijn hoofd heb. Met mijn Soldeerfabriek heb ik plannen genoeg voor de toekomst. Ik kan haast niet wachten totdat ik mijn nieuwe bedrijfspand kan betrekken!

Soldeerfabriek interieur Soldeerfabriek interieur
We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Lees ook:
Ondernemer aan het woord

Win-win situatie

Ondernemer Edwin Zeegers kon door de financiering via Mogelijk Vastgoedfinancieringen het pand aankopen waarin Beam Brothers in Culemborg nu sinds 2015 is gehuisvest. "Een win-win situatie", zegt hij daarover, "want de investeerder heeft een goed rendement op zijn vermogen en wij hebben een passende financiering".

Lees verder
Edwin Zeegers
Edwin Zeegers
Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeErvaringenHet werkt precies zoals ik dacht dat het moest

Mogen we nog even uw aandacht?

We willen u graag het volgende aanbieden: