Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ondernemer

"Als ondernemer kan ik dóór"

Patrick Stevens

Het platform mijnondernemingduurzaam.nl van Patrick Stevens helpt organisaties richting energieneutraal. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het bekijken van mogelijkheden om acties te ondernemen die leiden tot verduurzaming. Met diverse scans en oplossingen worden allerlei zaken in beeld gebracht. Stevens: “Op onze website staan bijvoorbeeld scans die steeds meer inzicht geven in het dagelijks energieverbruik en hoe dat gecompenseerd kan worden. Daarnaast hebben we programma’s ontwikkeld voor adviseurs en bedrijven die actief zijn in duurzaamheid.”

“Wij zorgen voor een goed plan dat niet bol staat van wat de markt wil verkopen, want dat gaat vaak mis: een leverancier wil verkopen wat in zijn schap ligt. Maar dat hoeft niet altijd het beste te zijn voor de klant. Onze scans kunnen door diverse partijen ingezet worden: eindklanten, onze partners, adviseurs en zelfstandig ondernemers. Nederland loopt enorm achter met de duurzaamheidsdoelstellingen ten opzichte van andere landen. We bereiken veel meer door met zoveel mogelijk partijen samen te werken. Ons advies is onafhankelijk en toegespitst op de bedrijfssituatie. De klant brengt die in kaart en wij kijken met welke producten en diensten de doelstelling behaald wordt. Energieneutraal is het doel, ongeacht met welk lampje of type zonnepaneel dat bereikt wordt.”

Kom over drie maanden maar terug

“De afgelopen 5 jaar huurden we een kantoor in Elst, dat te beperkt is geworden. Bij toeval vond ik een pand in Arnhem waaraan veel onderhoud nodig is. Dat biedt volledig de ruimte om met de door ons geadviseerde systemen de energiebalans op 0 te krijgen. We gaan de isolatie verbeteren, andere typen verwarming plaatsen, zonnepanelen plaatsen en het verbruik van elektrische apparatuur beperken. Daar was financiering voor nodig. We konden goede cijfers overleggen, ook over dit jaar. De bank vond dat het plan er goed uitzag, maar wilde volledige cijfers zien over 3 jaar. Dus kom in januari maar terug. Als ondernemer kan je dan niet door- pakken, terwijl de opportunity er nú ligt.”


“We konden snel schakelen, binnen een week was alles rond”
 


Binnen een week

“Toen hoorde mijn collega een radiospotje van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Ik dacht: als een investeerder jouw aankoop als onderpand krijgt dat meer waard is dan het geïnvesteerde kapitaal, biedt dat kansen. En voor de ondernemer is de flexibiliteit prettig, die creëert allerlei nieuwe mogelijkheden, zoals extra boetevrij aflossen. We konden snel schakelen omdat de hele business case al was uitgewerkt en taxatierapporten klaar lagen. Binnen een week was het rond. Ik betaal nu wat meer, maar als je als ondernemer dóór kan, valt dat helemaal in het niet.”

Eind dit jaar verhuist mijnondernemingduurzaam.nl naar Arnhem. “Van daaruit gaan we onze formule landelijk uitrollen en trainingen verzorgen. Het is belangrijk dat mensen slim investeren in hun vastgoedobject. Als je het volledig energieneutraal maakt, genereert dat meerwaarde en is het klaar voor de toekomst. Dat biedt investeerders meer zekerheid, maar is ook voor de eigenaar van het pand een slimme zet. Dat draagt bij aan meer zekerheid, waardevermeerdering en een beter milieu.”