Bring Your Own : Vastgoed van een bekende financieren

Stel dat u een familielid, vriend of kennis geld gaat lenen voor de aankoop van een pand. Of u kent iemand  van die u wil helpen met de financiering van uw bedrijfspand.  U maakt hier uiteraard goede afspraken over. Dat is voor u beiden belangrijk want een zakelijke overeenkomst moet los staan van de persoonlijke relatie. Houdt u zaken en privé graag goed gescheiden, dan biedt Mogelijk Bring Your Own uitkomst. 

Regel het professioneel en goed bij Mogelijk

Van het opstellen van de hypotheekakte, het passeren bij de notaris, tot aan het verstrekken van maand- en jaaropgaves, de automatische incasso én een overname van het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing; Mogelijk neemt u alle zorg uit handen zodat u gewoon koffie met elkaar kunt blijven drinken zonder dat het onderwerp financiën op tafel ligt.

Bekijk hiernaast de video waarin Bring Your Own wordt uitgelegd.

Aantal gefinancierde objecten:
Bezoekers op de site: actieve bezoekers
Totaal gefinancierd: € 

Uw familielid, vriend of andere relatie financieren?

U focust zich op de  goede relatie, Mogelijk doet de rest

Op een feestje is de belofte gedaan: u wilt het zakelijke pand van uw familielid, vriend of andere relatie financieren. U kent uw familielid als geen ander, ondernemer in hart en nieren en hard werkend. Na deze 'match' begint het eigenlijk pas. Mogelijk neemt u alle rompslomp uit handen en zorgt voor professionaliteit en zekerheid. We zorgen voor de hypotheekakte, de maandelijkse leningadministratie, automatische incasso's en we nemen het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing over. Ook voeren we de complete leningadministratie en zorgen daarbij voor maand- en jaaroverzichten. En voor uw familielid geldt: als u als investeerder uw geld weer liquide wilt maken, dan kunnen wij een opvolgende investeerder zoeken. Dat geeft een hoop rust en comfort.

5 zekerheden voor investeerders

Mogelijk biedt u diverse zekerheden. Zo krijgt u als investeerder het recht van eerste hypotheek. Mocht de ondernemer niet aan zijn verplichtingen kunnen voldoen, dan neemt Mogelijk de maandelijkse betaling van rente en aflossing tijdelijk over. U hoeft dus niet zelf bij uw relatie aan te bellen. Bovendien: op het pand rust een secundaire opstalverzekering. Mocht het pand verloren gaan en er is geen opstalverzekering afgesloten, dan biedt onze secundaire opstalverzekering uitkomst. 

Bring Your Own: de route naar de hypothecaire lening
 • Quickscan U dient uw aanvraag in en binnen 2 dagen ontvangt u van ons bericht
 • Persoonlijke kennismaking en voorstel Wij maken met u kennis op ons kantoor en u ontvangt ons voorstel
 • Akkoord offerte Aanleveren en controle aanvullende gegevens beide partijen
 • Opstellen hypotheekakte en passeren bij de notaris U krijgt een uitnodiging van de notaris om de stukken te tekenen
 • Start leningadministratie U ontvangt van ons maand- en jaaroverzichten voor uw administratie.

Wat zijn de voorwaarden?

 • LTV tot 70% van de door ons ingeschatte marktwaarde
 • Het betreft altijd een één-op-één financiering
 • Rente: in overleg
 • De investeerder krijgt het recht van eerste hypotheek
 • Financieringen vanaf € 50.000,-

Uw relatie blijft een fijne relatie

Met Bring Your Own besteedt u alle zakelijke aspecten rondom de financiering aan ons uit. Zo kunt u zich focussen op de relatie en wij zorgen voor de rest. Vakkundig, professioneel en volgens wet- en regelgeving.

Een aanvraag indienen

U kunt hier uw aanvraag indienen. U voert enkele gegevens in zoals het adres en de gewenste leensom. Bij de opmerkingen kunt u invullen: BRING YOUR OWN, dan weten wij dat dit een aanvraag is waar investeerder en geldnemer al bekend zijn. Onze vastgoedspecialisten gaan aan de slag en kijken naar aspecten als: marktwaarde, alternatieve aanwendbaarheid, ligging en de kwaliteit van het object. Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op.

Veelgestelde vragen
Wat zijn de kosten voor Bring Your Own?

De kosten voor Bring Your Own zijn als volgt:

 • Bemiddelingsvergoeding voor de investeerder 0% (normaal 2%)
 • Afsluitprovisie voor de ondernemer 1% (normaal 2,95%). Daarvoor doen wij alle wettelijke controles (Wwft en financieel). We leveren de concepten voor de lening-en hypotheekakte en we regelen alles rondom het passeren van de hypotheekakte. 
 • Voor de leningadministratie, incasso's, maand- en jaaroverzichten betaalt de ondernemer 0,375% exclusief btw per jaar over de initiële leensom. 
 • Voor het overnemen van het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing (Mogelijk betaalt alles, tot en met executie) en de secundaire opstalverzekering betaalt de investeerder 0,5% per jaar exclusief btw over de uitstaande leensom. 
   
Wat gebeurt er als de investeerder zijn geld (eerder) terug wil?

Mocht de investeerder zijn geld weer liquide willen maken, dan zoekt Mogelijk een nieuwe investeerder via haar platform.

Moeten de investeerder en ondernemer aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Mogelijk screent zowel de ondernemer als investeerder volgens alle wettelijk eisen.

Waarom biedt Mogelijk Bring Your Own?

Mogelijk brengt in de basis investeerders en ondernemers bij elkaar. Het goed en professioneel regelen van alle administratieve zaken rondom de financiering van een pand zit ons in het bloed. We weten als geen ander hoe belangrijk het is zaken goed te regelen, juist omdat financieringen voor langere tijd lopen. Ook hechten wij aan goede relaties en juist als investeerder en ondernemer elkaar kennen, is het belangrijk de zakelijke kant professioneel te organiseren. Alleen zo houdt u de persoonlijke relatie zuiver.

HomeBring Your Own

Mogen we nog even uw aandacht?

We willen u graag het volgende aanbieden: