Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Wij maken ondernemers blij"

“Het allermooiste van ons werk is dat we keer op keer de ondernemer ontzettend blij kunnen maken met het feit dat het bij ons lukt om wel de zakelijke hypotheek te krijgen voor zijn pand. Daarna kan de ondernemer verder bouwen aan zijn bedrijf”, aldus Pablo de Loor, medeoprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Pablo is in gesprek met de twee andere oprichters Annemieke Schoonderwoerd en Maarten Rövekamp.

Energie

Pablo: “Het feit dat we door de grens van 100 miljoen aan verstrekte zakelijke hypotheken heen zijn, is een mijlpaal. Dit hadden we bij de start van Mogelijk, nu zo’n drie jaar geleden, nooit kunnen denken. En we merken dat de belangstelling voor ons concept aan alle kanten verder groeit. Dat geeft echt een zeer goed gevoel en energie om het elke dag weer beter te doen.”

Extra zekerheid voor investeerders

Maarten: “Zekerheid voor de investeerder is een belangrijk onderdeel van ons model. Naast de zekerheid van het eerste recht van hypotheek, tekent de debiteur in privé mee en brengt de debiteur zelf geld in. Mocht de debiteur niet aan zijn maandelijkse aflossingsverplichtingen kunnen voldoen, dan neemt Mogelijk het debiteurenrisico daarop over. Al deze zaken bieden de investeerder veel zekerheid. Toch vonden we dat we nog iets extra’s moesten toevoegen. In de hypotheekakte is vastgelegd dat de ondernemer die de financiering aangaat, een opstalverzekering moet hebben. Maar als de jaren verstrijken en de ondernemer blijft in gebreke, dan is er in geval van calamiteit toch een risico. Dat wilden we uitsluiten. Daarom hebben we een secundaire opstalverzekering. Blijkt na schade, bijvoorbeeld veroorzaakt door brand of storm, dat er geen afdoende opstalverzekering is afgesloten en de ondernemer kan de schade niet herstellen, dan kan er een beroep worden gedaan op de secundaire opstalverzekering van Mogelijk Plus. Hiermee is het pakket aan zekerheden nu nog completer.”

Geolied proces

“Ons hele model is erop gericht dat we onze klanten snel en professioneel helpen. Dat betekent dat we veel aandacht besteden aan het opleiden van ons team enerzijds en automatisering anderzijds. Elke week publiceren we de uitgebreide investeringsaanbiedingen voor investeerders in ons netwerk op de website. Daar besteden we veel aandacht aan. Van het beoordelen van aanvragen tot en met gesprekken met ondernemers en het maken van de investeringsaanbieding; het moet een geolied proces zijn. Het is geweldig om te zien hoe we elke keer weer met het voltallige team alles op alles zetten om ondernemers en investeerders zo goed mogelijk van dienst te zijn”, meent Annemieke Schoonderwoerd.