Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

'Wij bieden het alternatief voor beleggen in vastgoed'

Pablo de Loor, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Beleggen in vastgoed heeft zo zijn voordelen, maar iedereen kent ook de beperkingen of liever gezegd: de risico’s van het zelf op die manier beleggen. Wij bieden daarvoor hét alternatief, namelijk investeren in zakelijke hypotheken. Investeerders financieren bij ons zonder rompslomp het pand van een ondernemer. De investeerder verkrijgt het eerste recht op hypotheek en heeft daarmee het vastgoed als onderpand. Laat de ondernemer zelf de aankoop van het zakelijk vastgoed doen en financier tegen een rendement van 6%, zo luidt ons devies. De investeerder heeft dan wel de lusten, maar niet de lasten. Bovendien kan de ondernemer zijn zakelijk onroerend goed bankvrij laten financieren. Een win-win situatie.

Traditioneel wordt vaak geïnvesteerd in panden met een huurder daarin. Maar wat als je bijvoorbeeld de pech hebt als de verhuur toch wat minder vlot gaat of als de huurbetalingen uitblijven?  Rendementen van dergelijke vastgoedbeleggingen staan dan onder druk. Ook de aankoopprijzen zijn in de huidige markt relatief hoog. Dit alles draagt dan niet bij aan een goed renderende portefeuille. Bij Mogelijk bieden we de investeerder het comfort van een stabiel rendement van 6% op de verstrekte lening, met het zakelijk object als veilig onderpand. Wekelijks melden zich dan ook nieuwe investeerders bij ons in Breukelen. Ons model voorziet duidelijk in een vraag!

35 miljoen

Dat er behoefte is aan investeren in zakelijke hypotheken, blijkt uit de groei die onze onderneming het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Inmiddels gaan we richting de 35 miljoen euro aan verstrekte financieringen. Dit is alleen maar mogelijk doordat vermogende investeerders ondernemers voorzien van de benodigde middelen voor de financiering van hun pand.

Bankvrij vastgoed financieren

In het Mogelijk Magazine dat wij recent publiceerden, komen enkele van onze investeerders aan het woord, evenals ondernemers die vertellen over hun ervaringen met bankvrij vastgoed financieren in het afgelopen jaar. Zo is er het verhaal over de onderneemster die nieuwbouwappartementen aankoopt voor de verhuur. Een investeerder uit ons netwerk financiert dat vastgoed en behaalt hiermee een rendement van 6%. Een win-win voor beiden. In het oog springend is ook de zogeheten ‘mierenboer’. Forse groei van deze startende ondernemer leidde tot de behoefte aan het kopen van een eigen pand. Dankzij Mogelijk is de financiering hiervan -bankvrij- gerealiseerd. Ook is er het ondernemersechtpaar uit Texel met zijn horeca- annex theatergelegenheid. Zij laten zien dat het stapelen van financieringen naast ons model ook heel goed mogelijk is. Met het combineren van twee alternatieve financieringsvormen bereiken zij hun gestelde doelen. Verder is het inspirerend om te zien hoe een moeder en haar zoon hun hotel nog succesvoller kunnen maken, doordat ze ‘het pand van de buren’ konden aankopen met een financiering via Mogelijk.

Veel zekerheden, geen gedoe

De investeerders bij Mogelijk zijn divers van pluimage. Wat hen bindt, is dat ze een rendabele investering zoeken met veel zekerheden en geen gedoe. Bij ons vinden ze die! Kijk maar eens op onze website en lees daar de verhalen van ondernemers en investeerders.

Pablo de Loor is partner bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Lees het Mogelijk Magazine