Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

'We blijven stappen maken bij Mogelijk'

Maarten Rövekamp, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Wie met beide benen op de grond blijft, komt geen stap verder. Dat is zeker waar, maar er zit ook een tegenstelling in dit gezegde. Zoals u in ons Mogelijk Magazine 2018 kunt lezen, zijn we bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen tevreden over wat we de afgelopen twee jaar hebben bereikt. En daar staan we graag met gepaste trots bij stil. Maar tegelijkertijd willen we ook stappen blijven maken, onze dienstverlening nóg verder perfectioneren en nog meer toegevoegde waarde bieden voor onze klanten.

Nieuw pand voor Mogelijk

De tijdgeest dwingt ons ook om ons te blijven ontwikkelen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het streven naar meer duurzaamheid, een ambitie die wij van harte omarmen en die we ook zelf in de praktijk gaan brengen. Door het succes van ons financieringsmodel beginnen we bij Mogelijk uit ons jasje te groeien. Dus hebben we grotere huisvesting nodig. In de loop van 2018 wordt gebouwd aan ons nieuwe pand, dat uitblinkt in duurzaamheid. Ons onderkomen, dat we eind van het jaar betrekken, wordt geheel energieneutraal. Om het maar populair te zeggen: we gaan voor de nul op de meter. Dat bereiken we door uiteenlopende bouwkundige maatregelen, zoals zonnepanelen op het dak en het installeren van een warmtepomp.

Duurzame vraag

Mogelijk maakt dus duurzame keuzes. Die benadering staat ook symbool voor de duurzaamheid van het model van Mogelijk. De basis van het model is al in 2011/2012 gelegd, toen ik bedrijfsunits ontwikkelde, die wel werden verkocht, maar waarvan de transacties steeds vaker werden ontbonden, omdat de koper de financiering niet rond kreeg. De luiken van de banken waren dichtgetrokken voor bedrijfsmatig onroerend goed. Ik redeneerde als ondernemer en had liever een hypotheekakte op mijn balans drukken dan leegstand. Dus financierde ik dan maar zelf mijn koper. Iedereen blij, want de koop ging alsnog door. Inmiddels is de wereld veranderd, draait de vastgoedmarkt als nooit tevoren en is er weer bereidheid bij banken om te financieren, graag zelfs. Alleen voor de ’kleine’ financieringen tot € 500.000,- staan banken bepaald niet in de rij. De breed gedragen verwachting is dat dat ook niet gaat veranderen. Kortom, er blijft een duurzame vraag naar alternatieve vastgoedfinancieringen.

Bedrijven met toekomst

Overigens, wij krijgen nog weleens de vraag of de financieringsaanvragen die we bij Mogelijk krijgen, niet tot de categorie ‘kansloos’ behoren. Nou, ik kan iedereen verzekeren dat daarvan geen sprake is. Natuurlijk, er komen bij ons ook aanvragen binnen die zakelijk en financieel gewoon niet haalbaar zijn. Daaraan beginnen we dan ook niet. Maar de ondernemers met wie wij in zee gaan, zijn serieus, betrouwbaar en hebben vastgoed met toekomst. Alleen: de banken zijn niet in ze geïnteresseerd. Dat vinden we bij Mogelijk niet erg, want als het bij banken druppelt aan afgewezen financieringsaanvragen, dan stortregent het bij Mogelijk. En dat blijft zo, is mijn overtuiging.

‘Helder, betrouwbaar en degelijk’

Wat mij ook veel vertrouwen in de toekomst geeft, is dat steeds grotere partijen met ons in zee gaan. Men weet hoe zorgvuldig en gedegen wij te werk gaan. Investeringsverzoeken beoordelen we zeer streng, waardoor maar tien procent van wat ons wordt aangeboden ook de eindstreep haalt. Die zorgvuldigheid is cruciaal. Bij ons geen onverantwoorde risico’s. Bij Mogelijk zijn we helder, betrouwbaar en degelijk. Dat zijn kwalificaties waarin ik me helemaal kan vinden, nu en in de toekomst!

Deze column is ook gepubliceerd in het Mogelijk Magazine 2018.

Lees het Mogelijk Magazine