Wat is het verschil tussen één-op-één vastgoed financieren en crowdfunding?

Wat is het verschil tussen één-op-één vastgoed financieren en crowdfunding?

“Het model van Mogelijk wordt nog wel eens in één adem genoemd met crowdfunding. Hoewel crowdfunding ook een alternatieve vorm van financieren is, is het model van Mogelijk in de basis heel anders”, vertelt accountmanager Rozalinda van Leeuwen. Zij legt het verschil uit.

Bij crowdfunding zijn er altijd meerdere investeerders betrokken bij één financiering. Bij Mogelijk is er altijd sprake van een één-op-één financiering. Vaak gaat het bij crowdfunding om kleinere investeringsbedragen en om verschillende vormen van financiering. Bij Mogelijk is het minimale investeringsbedrag € 50.000,- en het gaat altijd om vastgoedfinanciering.

Bij Mogelijk financiert één investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Deze vorm van financieren biedt de investeerder veel zekerheid. De investeerder krijgt het eerste recht op hypotheek; het pand fungeert als onderpand. Bij Mogelijk zit de investeerder zelf aan het roer van de investering. Dat begint al bij het beoordelen van de investeringsaanbiedingen die elke dinsdag op de website van Mogelijk worden geplaatst. De investeerder kan op basis van het Informatiememorandum zelf bepalen welke investeringsaanbieding bij hem of haar past. Daarnaast neemt Mogelijk alle administratieve zaken uit handen en neemt Mogelijk het debiteurenrisico over. Elke eerste werkdag van de maand ontvangt de investeerder rente en aflossing op zijn of haar rekening. Indien er onverhoopt door de geldnemer niet wordt betaald, dan neemt Mogelijk de maandelijkse rente en aflossingsverplichting over. Dat biedt zekerheid en gemak.

Een veilige manier van investeren

Voor investeerders die kapitaalbehoud belangrijker vinden dan maximaal rendement is Mogelijk interessant. Investeren in zakelijke hypotheken is hét veilige alternatief voor beleggen in aandelen en vastgoed. Houdt u graag regie en grip op uw investeringen? Dan past Mogelijk absoluut bij u!

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil investeren

Investeer met 1e hypothecaire zekerheid

  • Vastgoed als veilig onderpand
  • 4,5% tot 5,25% rente per jaar
  • Op ieder gewenst moment investering weer liquide maken
  • Het eerste recht van hypotheek staat 1 op 1 op úw naam

Ja, ik wil investeren

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogWat is het verschil tussen één-op-één vastgoed...