Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Vertrouwen van investeerders doet goed!

Afgelopen dinsdag zaten we aan de buis gekluisterd en hoorden de woorden van premier Rutte: “De basisregels blijven: blijf zoveel mogelijk thuis. En werk ook zoveel mogelijk vanuit huis.”

Ik moet zeggen dat ik toch wel teleurstelling voelde. Ik had gehoopt dat we weer wat meer ruimte zouden krijgen. Dat we met een deel van het team weer naar kantoor konden komen, zij het op 1,5 meter afstand van elkaar. Ik denk dat velen met mij dit zo hebben ervaren. Maar deze woorden van premier Rutte bleven ook rondzingen in mijn hoofd: “De vrijheid van de één, die mag niet ten koste gaan van de gezondheid van de ander”, en zo is het natuurlijk. Dat betekent dat wij onze werkwijze, zoals we al een aantal weken doen, handhaven. Technisch werkt alles, we bellen en mailen veel en, hoewel ik het fysieke contact mis, begint de werkwijze te wennen. Na de eerste schokgolf probeert iedereen de draad weer stevig op te pakken. Dat geldt voor ondernemers die financieringsaanvragen bij ons doen maar dat geldt zeker ook voor onze investeerders. De afgelopen week publiceerden we tien investeringsaanbiedingen en die waren in één dag weg. We zien dat onze investeerders wel wat voorzichtiger zijn maar, met onze aangepaste voorwaarden, pakken ze de investeringsaanbiedingen wel op.

LTV van 50%, rente 6%

We bieden op dit moment investeringen met een loan-to-value (LTV) van 50%. Dat betekent dat de leensom slechts de helft is van de waarde van het onderpand. Daarbij hanteren we een rente voor investeerders van 6%. We zijn ontzettend trots op het feit dat investeerders hun vertrouwen laten zien in het model van Mogelijk. Eén van onze investeerders gaf aan juist nu te willen investeren bij Mogelijk omdat de beurzen zo ongrijpbaar zijn. Alles wat hij in vier jaar tijd aan winst had opgebouwd, is verdampt. Om rust te creëren en toch zijn geld te laten renderen, kiest hij juist nu voor Mogelijk.

Trots en dankbaar

Ik denk dat elke investeerder zo zijn eigen redenen heeft om te investeren bij Mogelijk. Wat bij ons team en bij mij vooral komt bovendrijven zijn de woorden ‘trots’ en ‘dankbaarheid’. Wij zijn ontzettend blij dat we ondernemers een financiering kunnen verstrekken, juist nu ze dit harder nodig hebben dan ooit. En we zijn blij dat investeerders, net als altijd, bij ons op een heel veilige manier kunnen investeren met een stabiel en aantrekkelijk rendement. Hartelijk bedankt voor uw vertrouwen in Mogelijk!