Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Uitgelicht: financiering bedrijfspand (deels) voor verhuur

“Een bedrijfspand dat deels wordt verhuurd, is bij uitstek een object dat zich leent om alternatief gefinancierd te worden. Bancair lukt het financieren van een dergelijk object lang niet altijd. Immers, is het nou voor de verhuur of is het nou voor eigen gebruik? Een alternatieve financier kijkt daar anders naar”, aldus Annemieke Schoonderwoerd, partner van Mogelijk Vastgoedfinancieringen

“Bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen lopen wij warm voor dit soort objecten. Wij vinden het juist interessant dat de ondernemer door de verhuur een extra kasstroom genereert”, aldus Annemieke. Mogelijk is marktleider in bankvrij vastgoed financieren.

“Eén van onze investeerders financiert het pand van een ondernemer, een zogenaamde peer-to-peer financiering. De investeerder krijgt het eerste recht van hypotheek en heeft daarmee het vastgoed als onderpand. Een model waarin de vraag naar en het aanbod van liquiditeit samenkomt. De markt financiert de markt.”

Mogelijkheid tot verhuur in hypotheekakte opgenomen

“Voor ondernemers bieden wij veel vrijheid en flexibiliteit. Wij snappen dat cashflow voor ondernemers cruciaal is. Daarom hoeven ondernemers maar tot 50% van de waarde van het pand af te lossen. Dat betekent lagere maandlasten. Wel heeft de ondernemer altijd, zonder restricties, de flexibiliteit om boetevrij tussentijds extra af te lossen. Bovendien, als een ondernemer een zakelijke hypotheek heeft afgesloten bij Mogelijk en hij wil pas later een deel van zijn object gaan verhuren, dan hoeft daar niet speciaal toestemming voor gevraagd te worden. De vrijheid tot (deel) verhuur ligt al besloten in de hypotheekakte. “Ondernemerschap staat bij ons centraal. Door verhuur in te bouwen in de hypotheekakte bespaart de ondernemer veel tijd en papieren rompslomp, mocht de wens voor verhuur ontstaan.”

Voor 80 miljoen aan aktes tot stand gebracht

Mogelijk werkt landelijk en is interessant voor vastgoedondernemers maar bijvoorbeeld ook voor starters. Annemieke: “Daarnaast werken we ook wel met bouwdepots als het gaat om nieuwbouw of een ontwikkeling.” Ook vormt Mogelijk vaak een goed alternatief voor de financiering van gecombineerd vastgoed of box 3 beleggingen in kleine, niet-stedelijk gemeenten. Inmiddels heeft Mogelijk voor meer dan 80 miljoen aan aktes tot stand gebracht.

Huurprijs berekenen?

Weet u nog niet precies wat de waarde is van het vastgoed en vraagt u zich af wat een reële huurwaarde kan zijn voor het pand, inclusief WWS punten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een property-scan aan. De informatie heeft u vervolgens binnen vijf minuten in uw mailbox.