Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Steeds meer vastgoedbeleggers stappen over op investeren in een zakelijke hypotheek

Investeren in zakelijke hypotheken is echt in opkomst. Mogelijk Vastgoedfinancieringen introduceerde dit concept zo’n drie jaar geleden op de Nederlandse markt. “Wij signaleren een trend waarbij steeds meer vastgoedbeleggers kiezen voor het investeren in een zakelijke hypotheek”, vertelt Pablo de Loor, één van de oprichters van Mogelijk.

Bij Mogelijk financiert een private investeerder het zakelijk pand van een ondernemer. De investeerder krijgt één op één het eerste recht van hypotheek als zekerheid. “Wat we terugkrijgen van vastgoedbeleggers, is dat ze het prettig vinden dat er een contante inkomstenstroom is. Bij ons ontvangen investeerders 6% rendement. Daarbij zijn ze totaal ontzorgd, ze hebben niet te maken met onderhoud van het pand, verbouwingen of het beheer van het object”, vervolgt Pablo.

Zorgeloos investeren met een zeker rendement

Op dit moment staat voor vastgoedbeleggers het netto-rendement bij de aankoop van objecten onder druk. Bovendien kost het beheren van vastgoed geld en tijd. Pablo: “Laatst sprak ik met een vastgoedbelegger die aangaf dat het uitbreiden van zijn vastgoedportefeuille ook betekende dat hij weer meer onderhoudscapaciteit nodig had. Ook dat kost uiteraard geld en tijd. Met het oog op zorgeloos investeren, wat Mogelijk biedt, heeft hij ervoor gekozen nu te investeren in zakelijke hypotheken. Naast het eerste recht van hypotheek als zekerheid, is het zo dat Mogelijk het debiteurenrisico overneemt. Als de ondernemer niet aan zijn maandelijkse rente-en aflossingsverplichting voldoet dan betaalt Mogelijk die aan de investeerder. Ook die zekerheid wordt notarieel vastgelegd.”  

Vastgoedbeleggers ontzorgen

Ondernemers die een zakelijke hypotheek willen, doen via de website van Mogelijk een quickscan. “Binnen twee werkdagen hoort de ondernemer welke leensom haalbaar is. Is de leensom haalbaar, dan beoordelen we de financiële positie van de ondernemer en nodigen hem of haar uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Na ondertekening van de offerte stellen we een investeringsaanbieding op voor investeerders met de relevante gegevens over het object en de aanvrager. Iedere dinsdag om 9 uur worden nieuwe investeringsaanbiedingen gepubliceerd op de website van Mogelijk zodat het netwerk van investeerders hier kennis van kan nemen. Investeerders kunnen vanaf 11 uur direct via de website een investeringsaanbieding claimen. Als dit gebeurt, dan wordt er een afspraak ingepland bij de notaris waarna de hypotheekakte zal passeren. Het is fantastisch om te zien dat steeds meer vastgoedbeleggers het investeren bij Mogelijk ervaren als een degelijk alternatief op beleggen in vastgoed”, besluit Pablo.

Bekijk het actueel investeringsaanbod Neem contact op