Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Onderzoekt toont groeiende belangstelling om te investeren in zakelijke hypotheken aan

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door Mogelijk en Investeerders.nl*, blijkt dat de interesse voor investeren in zakelijke hypotheken onder vermogende Nederlanders groeit. Hoewel nu nog maar 2% van de vermogenden kiest voor zakelijke hypotheken als investeringsmogelijkheid, is er een duidelijke verschuiving te zien.

17% van de respondenten heeft zich nog niet eerder verdiept in de mogelijkheden om te investeren in zakelijke hypotheken, maar heeft wel interesse om hier meer over te weten te komen. Eenzelfde percentage kent het gegeven ‘investeren in zakelijke hypotheken’ en vindt deze optie interessant.

Rendement en risicospreiding

Folkert Eggink, Algemeen Directeur bij Mogelijk, wijst op factoren die investeerders overwegen bij het kiezen van een investeringsdoel: “Rendement is een belangrijke factor, gevolgd door risicospreiding. Bij Mogelijk sluiten ondernemers een zakelijke hypotheek af. Deze wordt gefinancierd met privaat geld van investeerders. We zien een duidelijke behoefte aan risicospreiding onder onze investeerders, zeker nu er veel onrust is op de vastgoedmarkt. Wij bieden naast het rechtstreeks financieren van een ondernemer met het vastgoed als onderpand, de mogelijkheid te beleggen in een van onze hypotheekfondsen. Deze fondsen bieden, mede door de optimale spreiding, naast een aantrekkelijk rendement, relatief veel zekerheden. Bovendien ervaren beleggers veel comfort omdat ze, als ze hun geld hebben ingelegd, daarna niets meer hoeven te doen."

Maak kennis met zakelijke hypotheken als investerings- of beleggingsoptie

Dirkjan Vis, oprichter van Investeerders.nl: "Ons onderzoek laat zien dat 64% van de investeerders zich niet laat adviseren, maar zelf de investerings- en beleggingsdoelen kiest. Vooral onder deze groep is investeren in zakelijke hypotheken nog niet zo bekend." Wilt u meer weten over wat direct investeren in zakelijke hypotheken of beleggen in de Zakelijke Hypotheek Fondsen van Mogelijk? U bent van harte welkom op een van de kennissessies die Mogelijk hierover organiseert. En natuurlijk kunt u ook contact opnemen om meer te weten te komen.

*Bron: Onderzoek in februari 2024  uitgevoerd door Multiscoop in opdracht van Mogelijk Vastgoedfinancieringen en Investeerders.nl onder 551 vermogende Nederlanders met meer dan €100.000 eigen vermogen en/of verdienen meer dan €100.000 per jaar.