Ondernemersbloed blijft stromen, ook bij Mogelijk

Ondernemersbloed blijft stromen, ook bij Mogelijk

MKB’ers zaten anderhalve week geleden nog op hun racefiets toen ze plotseling een stok tussen de spaken kregen. Ze kwamen hard tot stilstand. Het Coronavirus raakt zowel de volksgezondheid als de economie. Ondanks alles is het bijzonder te ervaren dat ondernemersbloed toch altijd blijft stromen, zo ook bij Mogelijk.

“Ondernemers zijn vindingrijk en creatief om hun onderneming draaiende te houden. We krijgen bijvoorbeeld aanvragen van ondernemers die liquiditeiten vrij willen maken. Door een financiering aan te vragen op hun pand dat zij vrij van hypotheek in eigendom hebben, maken ze deze liquiditeiten vrij. We merken dat onze investeerders dit snappen en hier oren naar hebben. Het investeren in een zakelijke hypotheek is toch nog altijd een heel solide manier om geld aan het werk te zetten met een stabiel rendement geborgd met verregaande zekerheden. Zeker ten opzichte van de aandelenkoersen die flink onderuit zijn gezakt”, aldus Maarten Rövekamp, een van de partners van Mogelijk.

Zorgvuldig omgaan met privaat geld

“Mogelijk heeft vanaf haar oprichting stevig ingezet op het bieden van zekerheden aan de investeerder. Dat vinden we belangrijk want we hebben te maken met privaat geld. Veel van onze investeerders zijn (oud) ondernemer en hebben heel hard gewerkt om kapitaal op te bouwen, een grote mate van zorgvuldigheid is geboden”, vervolgt Maarten.

Zekerheden voor investeerders

De zekerheden bestaan uit het eerste recht van hypotheek dat op naam staat van de investeerder. Het eerste recht van hypotheek wordt ingeroepen als de debiteur niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Als het, in een uiterste geval, tot een executie komt, dan wordt de investeerder uit de opbrengst als eerste terugbetaald, nog voordat bijvoorbeeld de Belastingdienst aan de beurt is. Een andere belangrijke zekerheid is de eigen inbreng van de debiteur. Die is doorgaans minimaal 30% maar vaak hoger. De debiteur toont hiermee een hoge commitment en een gedeeld belang in een goed verloop van de lening. Daarnaast is er een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de debiteur en het Mogelijk Plus arrangement.  Mogelijk Plus voert de leningadministratie en neemt het betalingsrisico op de maandelijkse rente- en aflossingsbetaling over.

Ondernemerschap voert de boventoon

“Gelukkig zien wij in de afgelopen weken dat de wil om te blijven ondernemen bij onze aanvragers de boventoon voert. Wij werken bij Mogelijk een beetje anders dan anders, maar het werk gaat wel door. Twee derde van ons team werkt vanuit huis en kan het werk, dankzij de juiste technologie ook heel goed op afstand doen. Met u hopen ook wij dat het coronaspook de wereld heel snel verlaat. In de tussentijd: blijf gezond. En bedenk: juist nu is het van belang om Nederlandse ondernemers te financieren en de economie door te laten draaien. Dank u wel!”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil investeren

Investeer met 1e hypothecaire zekerheid

  • Vastgoed als veilig onderpand
  • 4,5% tot 5,25% rente per jaar
  • Op ieder gewenst moment investering weer liquide maken
  • Het eerste recht van hypotheek staat 1 op 1 op úw naam

Ja, ik wil investeren

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Het Financieele Dagblad
RTL Z
BNR Nieuwsradio
Terug naar het overzicht

HomeBlogOndernemersbloed blijft stromen, ook bij Mogelijk