Ondernemer Ronald Christ realiseerde dankzij Mogelijk zijn vastgoedfinanciering: Een gaaf industrieel pand in Arnhem waar startups een plek huren

Ondernemer Ronald Christ realiseerde dankzij Mogelijk zijn vastgoedfinanciering: Een gaaf industrieel pand in Arnhem waar startups een plek huren

Toen ondernemer Ronald Christ jaren geleden op zoek was naar een bedrijfspand voor zijn bouwbedrijf, stuitte hij op een prachtig industrieel pand in Arnhem. Hij werd op slag verliefd. Voor zijn eigen onderneming was het een paar maten te groot, dus bedacht hij een plan om het te verbouwen en een groot gedeelte te verhuren aan andere ondernemers.

Bedrijfsverzamelgebouw De Federatie

"Het pand stamt uit de jaren '30 en is gebouwd voor 
de Federatie van Nederlandse Zuivelproducenten, daarom heet het bedrijfsverzamelgebouw nu De Federatie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het gebouw in puin geschoten en na de oorlog weer opgebouwd", vertelt Ronald. "Vijftien jaar geleden kwam het pand vrij en kochten mijn toenmalige compagnon en ik ons in bij de eigenaar van het gebouw. Zo zijn we gestart."

Vastgoedfinanciering binnen drie weken

Zijn latere compagnons gaven bij Ronald aan dat zij er op een gegeven moment mee wilden stoppen. "Ik ben er al vijftien jaar bij en heb dit bedrijfsverzamelgebouw voor een heel groot deel opgezet. Dat geeft nog steeds een prettig gevoel. Ik ben hier vaak aanwezig en weet wat er gaande is. Ik wilde helemaal niet stoppen en ging op zoek naar een vastgoedfinanciering om het pand in mijn eentje te kunnen kopen. Dat bleek moeilijk, totdat ik in gesprek kwam met Mogelijk. Ik heb mijn toekomstplannen voorgelegd, jaarrekeningen en een taxatie laten zien en mijn investeringsbehoefte van € 750.000 aangegeven."

Luister de podcast

Lekker door met ondernemen

"Mogelijk zette mijn aanvraag uit in hun netwerk en binnen drie weken was het helemaal rond. Het ging allemaal heel soepel. Ik ben ontzettend blij dat Mogelijk een investeerder vond waardoor ik mijn droom kan realiseren. Natuurlijk is het rentepercentage wat hoger, maar het is marktconform voor zo'n grote investering. Bovendien is de aflossing heel flexibel: onbeperkt en boetevrij. Als ik gewoon aan mijn verplichtingen voldoe, kan ik lekker door met ondernemen, zonder zorgen over financiële zaken. Want daar wil je je niet mee bezighouden."

Zo'n karaktervol pand maakt investeerders enthousiast

Mede-oprichter van Mogelijk Pablo de Loor vertelt hoe de formule voor ondernemers werkt. "Ronald Christ deed de aanvraag via de quickscan op Mogelijk.nl. De grote schermen in ons pand laten de kadastrale gegevens zien en een foto van het object. Wij kregen een warm gevoel bij het karaktervolle industriële pand dat dient als co-working space, het ziet er te gek uit. Daar worden investeerders ook enthousiast van."

Zeventig startups

Het geld en de stenen | MogelijkMogelijk beoordeelt een pand op afstand met behulp van allerlei data en plant een gesprek met de ondernemer. "De zekerheid van een financier zit in de stenen en het eerste recht van hypotheek, maar de ondernemer zorgt voor de emotie rond het object. Ronald is daar een mooi voorbeeld van; hij vertelde over een gaaf industrieel pand waar wel zeventig startups een plekje huren. Dat enthousiaste verhaal maakt het plaatje compleet. Voor de financier gaat het om zekerheid en rendement, maar het is zo leuk dat je hier naartoe kan, de ondernemer ontmoeten en in dit geval weet je dat veel startende ondernemers ook profijt hebben van deze financiering omdat ze daar huisvesten. Toevallig investeert de betreffende financier veel in startups, dus dat gaf een dubbel goed gevoel.

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6,0% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogOndernemer Ronald Christ realiseerde dankzij Mo...