Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk verkrijgt ECSP-vergunning

Mogelijk heeft een ECSP-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) verkregen voor de een-op-een investeringen. Dit zijn de investeringsaanbiedingen die rechtstreeks aangeboden worden aan investeerders op het Mogelijk platform. “Deze vergunning vormt de erkenning voor de kwaliteit van onze bedrijfsvoering en biedt een goede basis om met Mogelijk verder te groeien”, vertelt Folkert Eggink, Algemeen Directeur van Mogelijk.

“Zaken als IT, privacy, beveiliging, informatievoorziening, het vaststellen van rentes maar ook hoe we omgaan met werven van personeel, zijn zaken waar we al jaren heel serieus aan werken. Deze vergunning vormt voor ons een heel mooi fundament op basis waarvan wij onze dienstverlening verder kunnen verbreden. Zo kunnen we bijvoorbeeld ons financieringsaanbod voor clubdeals beschikbaar maken voor lagere investeringsbedragen. Een clubdeal is een financiering waar meerdere investeerders één ondernemer financieren. Deze mogelijkheid kan prettig zijn voor een nieuwe groep investeerders of als er bijvoorbeeld sprake is van vrijkomende bedragen op bestaande investeringen”, aldus Folkert.

Extra informatie

Met de vergunning verandert er ook een aantal zaken in de processen van Mogelijk. Zo wordt het Informatie Memorandum uitgebreid met informatie vanuit de aanvrager zelf over de financieringsaanvraag.  Ook is een investeringstoets nu vereist waarin wordt beoordeeld hoe ervaren iemand is op het gebied van investeren. Dit heeft als doel dat de investeerder altijd goed op de hoogte is van risico's die horen bij investeren.

Mooie stap voorwaarts

Folkert: “Al met al is deze vergunning een mooie stap voorwaarts voor de investeringen die we publiceren op ons platform. Dit is het model waar Mogelijk 7 jaar geleden mee startte. Nog steeds gaat 65% van onze investeringen op deze manier.” In 2022 startte Mogelijk met fondsbeleggen via de Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fondsen. Ondertussen is alweer het zevende fonds open voor inschrijving.  “Interessant om te zien is dat veel investeerders zowel beleggen in de fondsen als rechtstreeks investeren. Ons brede productaanbod wordt dus gewaardeerd. Ons fondsenbedrijf valt niet in scope van de behaalde vergunning, hier maken we gebruik van het AIFMD-registratieregime van de AFM. Uiteraard zijn de inspanningen die we verricht hebben voor de ECSP-vergunning een versterking van Mogelijk als geheel. En dat is natuurlijk heel positief.”

Lees hier het persbericht.

Heeft u suggesties of wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over investeren in zakelijke hypotheken? Heeft u suggesties of wilt u eens bijpraten met een van onze Relatiemanagers Investeerders? Neem dan gerust contact op. Dat kan telefonisch via 0346 – 250 171 of door een mail te sturen naar investeren@mogelijk.nl. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten, de koffie staat klaar! Overigens kunt u deelnemen aan een van onze kennissessies om meer te horen over de investeringsopties die Mogelijk biedt.