Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Mogelijk is gemáákt voor uitdagende tijden"

De kop is eraf voor 2023. Algemeen directer Folkert Eggink blikt terug op 2022 en kijkt vooruit naar het jaar dat net begonnen is. “De wereld is in beweging, er gebeurt van alles op de vastgoed- en de kapitaalmarkt. In die turbulentie zien we hoe stevig het concept van Mogelijk in elkaar zit. We zijn ontstaan in moeilijke tijden. Het is niet meer dan logisch dat we ook nu oplossingen bieden voor ondernemers en investeerders.”

“2022 is voor Mogelijk een heel mooi jaar geweest”, gaat Folkert van start. “Het is het jaar dat we de Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fondsen succesvol in de markt hebben gezet. We zijn met twee goed gevulde en goed presterende fondsen op weg en verdubbelen momenteel met het derde fonds onze targets wat betreft het aantrekken van investeringen. De Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fondsen zijn echt complementair aan hetgeen we al boden. Geldnemers kunnen nu makkelijker ook met grotere aanvragen bij ons terecht en investeerders vinden in het fonds gemak, meer gespreide risico’s en vastigheid. We gaan er dus dit jaar met veel energie mee door.”

1 miljard

2022 was voor Mogelijk ook het jaar dat de grens van 1 miljard aan verstrekte financieringen werd gepasseerd. “Dat hebben we natuurlijk gevierd”, verzekert Folkert. “Om daarna de blik direct weer vooruit te werpen. Want de groei gaat onverminderd door – de portefeuille groeide met 75% - en dat moet je als organisatie wel in goede banen leiden. Dankzij vele extra collega’s – zo’n veertig in totaal - blijft Mogelijk de persoonlijke service, snelheid én zorgvuldigheid bieden die ons onderscheidt in de markt.”

Gemaakt voor lastige tijden

Hoe kan het dat Mogelijk zo groeit in deze toch wel turbulente tijden op de vastgoed- en kapitaalmarkt? Folkert heeft daar zo zijn ideeën over: “Mogelijk is opgericht om lastige tijden het hoofd te bieden; toen banken zich na de economische crisis terugtrokken, stond Mogelijk op om private investeerders te koppelen aan ondernemers die financiering nodig hadden. Nu staan ondernemers die wegens stijgende kosten om werkkapitaal verlegen zitten, bij de bank opnieuw voor een gesloten luik. Wij denken met ze mee en kunnen hun vastgoed financieren of herfinancieren. Vanwege de lage aflossing die wij vragen, behoudt de ondernemer een goede cashflow in zijn bedrijf en kan hij of zij weer verder.”

Positie op de markt voor verhuurhypotheken

Zelfs in de markt voor woningen voor de verhuur ziet Folkert nog voldoende kansen voor groei. “We zien weliswaar minder nieuwe toetreders op deze markt, maar de bestaande vastgoedbeleggers blijven actief. Al met al is deze markt groot genoeg om daar voor ons nog een betere positie in te verwerven.”

Rekenen op private investeerders

“De spanningen in de economie zie je eigenlijk vooral bij de instituties als grootbanken en grote kantoren tot problemen leiden”, vervolgt Folkert. “Maar daaronder zit een stabiele laag van private investeerders die eigenlijk altijd wel in staat en bereid zijn om te investeren in - de veelal midden en kleine - ondernemers. Zij vormen echt een belangrijke bodem onder onze economie en ik ben trots dat we deze investeerder met ons platform kunnen faciliteren en hen in verbinding kunnen brengen met ondernemers die financiering zoeken. Daar zie ik ons nog lange tijd mee doorgaan.”