Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk dacht gelijk mee waardoor ik door kan met ondernemen

Een zwemschooleigenaresse die de exploitatie van het centrumgebouw ter hand neemt om deze van verval te behoeden. Geen standaard financieringsaanvraag, zelfs niet voor Mogelijk. Maar de financiering kwam rond en onderneemster en eigenaresse Nathasja Barendsen kan door met het verwezenlijken van haar ondernemersdoelen. Bovendien betaalt ze aan de lasten voor de zakelijke hypotheek nu net zo veel als waarvoor ze eerder huurde. 

In Lelystad verrees afgelopen jaren een bijzondere wijk. Buitenhof is opgezet als een golfresort met bewoning, maar door de financiële crisis lag de verkoop van woningen jaren stil. Pas dit jaar werden de laatste woningen verkocht en inmiddels woont er een grote diversiteit aan mensen in de ca. 480 woningen. Van jong tot oud, startende gezinnen en gepensioneerden. De ontwikkelaar zette in de wijk ook een centrumgebouw neer. Daar huist zwemvereniging Spetter & Spatter van Nathasja Barendsen al vanaf het eerste uur. Helaas kwam het oorspronkelijke concept van het centrumgebouw niet uit de verf, stond deze voor een goed deel leeg en dreigde verval. 

Eindopdracht voor studie 

“Ik zag het verval van het gebouw met lede ogen aan”, vertelt Nathasja. “Eeuwig zonde, want zo’n nieuwe wijk heeft echt een plek nodig waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.” Het toeval wilde dat Nathasja in de coronatijd een opleiding volgde waarin zij bij wijze van eindopdracht de vraag uitwerkte of het rendabel zou kunnen zijn het pand te kopen en te exploiteren. “Toen het zwembad 10 maanden dicht moest door corona, had ik hier ruim tijd voor”, lacht Nathasja. 

Aankoop een optie 

Gesterkt door het maken van dit plan, stuurde Nathasja een jaar geleden een e-mail naar de vastgoedontwikkelaar over ‘hoe het toch een schande was dat er maar niets gebeurde met het pand’. “En dat zette alles in beweging”, weet Nathasja nog. “De ontwikkelaar deelde mijn mening, maar kon het zelf niet opbrengen om er nieuw leven in te blazen. Toen kreeg het idee voor de aankoop van het pand voor mij echt vorm.” 

Financiering regelen 

Ik kwam bij Mogelijk terecht. Zij stonden direct positief tegenover mijn plannen. Zij keken naar wat er wél kon. Ze dachten mee en zo konden ze uiteindelijk een financieringsaanvraag publiceren voor investeerders en deze werd binnen een week opgepakt. Nu betaal ik aan de zakelijke hypotheek evenveel als ik eerder aan huur betaalde voor de zwemschool.”  

Begin augustus draaide de transactie bij de notaris, nog geen jaar na de e-mail aan de ontwikkelaar. “Bij het tekenen van de hypotheekakte was de investeerder in hoogsteigen persoon aanwezig”, vertelt Nathasja. “Hij vond het zo’n leuk concept dat hij kennis wilde maken. De uitnodiging om over een tijdje te komen kijken, staat al uit.” 

Een bruisend centrum 

Inmiddels is Nathasja volop bezig met het verwezenlijken van haar missie; een bruisend centrum realiseren voor de wijk Buitenhof. “Ik ben in gesprek met potentiële huurders en kijk of die bij het concept en bij de behoeften van de wijk passen. Bijvoorbeeld een kinderdagverblijf en een BSO. Ook zijn wijkbewoners actief betrokken en stel ik ruimte ter beschikking voor sociale evenementen zoals het sinterklaasfeest en knutselactiviteiten. Er zijn nu ideeën voor een dagbesteding voor mensen met een beperking die een tweedehands lego-winkel gaan draaien.” 

Potentie van het pand benutten 

Nathasja hoopt dat ze alle potentie van het pand kan benutten zodat het kan blijven fungeren als kloppend hart van de wijk. “Ik doe dat overigens niet alleen; ik heb mijn hele gezin achter mij staan. Mijn kinderen doen alle drie een opleiding in sport en beweging en denken en doen volop met me mee. Daarnaast zijn we ook bezig met het verduurzamen van het pand met behulp van zonnepanelen en warmtepompen. Met een energieslurper als een zwembad erin, is dat een heel logische stap”.  

Mogelijk is dé vastgoedfinancier van ondernemend Nederland 

Bent u ondernemer en wilt u een bedrijfspand, kantoor-, horecapand, winkel, of nieuwbouwplan, recreatiewoning of agrarisch vastgoed (her)financieren voor uw eigen bedrijf of voor de verhuur? Dan kunt u bij Mogelijk de Ondernemershypotheek afsluiten. Wilt u weten hoeveel u kunt lenen? Doe dan de quickscan en wij laten u weten welke leensom haalbaar is.