Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk biedt snelheid, beschikbaarheid van kapitaal ook bij transformaties

Al twintig jaar is Dominique de Wit actief in vastgoed. Recent kocht hij via Mogelijk een monumentaal pand in hartje Breda, 120 jaar geleden gebouwd als drie luxe woningen en na twintig jaar samengevoegd tot een groot kantoor met behoud van monumentale elementen. “Wij willen er nu weer drie woningen van maken. Dominique heeft drie keer eerder een pand via Mogelijk gefinancierd. De doorlooptijd is bij hen altijd kort, dat vind ik heel prettig en zie je niet vaak.”

“Voor dit wat grotere project hebben we een financiële business case gemaakt, over het pand verteld en foto’s getoond. Zodra alles compleet was kon het de volgende dinsdag om 9 uur op de site van Mogelijk. De financieringsaanbieding werd meteen geclaimd. Ik heb ook contacten met particuliere beleggers en andere platforms, maar met Mogelijk weet je vrijwel zeker dat het lukt. Snelheid, beschikbaarheid van kapitaal en de prettige manier samenwerken van werken spelen een belangrijke rol.”

Zekerheid

Dominique de Wit vertelt zijn enthousiaste verhaal in de podcast “Het geld en de Stenen”. Naast hem is notaris Brigit Colaris aan het woord. “Ons kantoor is vanaf het begin betrokken bij Mogelijk. “Mede-oprichter en partner van Mogelijk Maarten Rövekamp ken ik vanuit de projectontwikkeling, zo zijn we samen gaan sparren. Ik heb twee jaar alle hypotheekaktes van Mogelijk verzorgd, totdat het er gewoon te veel werden; zo’n zes per dag. Nu wordt het verdeeld onder meerdere notariskantoren, maar wij blijven altijd samenwerken met Mogelijk.” De notaris maakt de hypotheekakte op waarmee zekerheid wordt gevestigd op het onderpand. Als een schuldenaar niet zou betalen, heeft de schuldeiser het eerste recht op hypotheek.

Blije mensen aan tafel

“Ik zie veel blije mensen aan tafel. Ondernemers zijn blij en investeerders zijn blij. Veel investeerders vinden het interessant om te zien aan wie ze hun geld uitlenen, maar ze hoeven niet aanwezig te zijn; wij kunnen bij volmacht tekenen. De ondernemer is wel bij ons aanwezig om te tekenen, of laat tegen extra kosten bij speciale volmacht tekenen. Het risico voor een investeerder is beperkt bij een gunstige loan to value. Bovendien wordt er een factoringovereenkomst afgesloten. Je spreekt bijvoorbeeld een rente van 5.5% af en geeft een half procent aan Mogelijk, die ervoor zorgt dat je altijd je rente en aflossing krijgt. Als de schuldenaar niet meer betaalt, doet Mogelijk dat tijdelijk of er wordt overgegaan tot executie.”

Luister hier de hele podcast.