Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Inmiddels al voor 15 miljoen aan zakelijk vastgoed gefinancierd

Maarten Rövekamp, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Het is een mooie mijlpaal om als Mogelijk Vastgoedfinancieringen deze dagen te kunnen constateren dat we al voor meer dan 15 miljoen euro aan zakelijk vastgoed hebben gefinancierd. Dat toont aan dat de alternatieve financieringsvorm die wij in de markt hebben gezet, in een behoefte voorziet. Zowel ondernemers die zakelijk vastgoed willen kopen als investeerders die op hun vermogen met grote zekerheid een goed rendement willen behalen, weten de weg naar ons te vinden. Dat merken we onder meer aan het bezoek aan onze website. Daar vragen ondernemers eenvoudig een quickscan aan om de mogelijkheden te verkennen. En investeerders bezoeken onze website om er bijvoorbeeld een overzicht te zien van gerealiseerde projecten.

Hypothecaire akte

Dit overzicht laat een greep zien van de projecten waarbij wij zijn betrokken. Steeds weer weten wij een investeerder te vinden die de financiering van een zakelijk pand voor de ondernemer via een hypothecaire akte op zich nam. En altijd heeft de investeerder daarbij de zekerheid van het recht van eerste hypotheek. De funding van onze investeerders is groter dan ooit. Dit biedt volop kansen voor ondernemers die zakelijk vastgoed willen kopen.

Grote zekerheden

Dat steeds meer mensen via ons model een deel van hun vermogen investeren, komt niet in de laatste plaats door de grote zekerheden die wij hen bieden. Want naast het eerdergenoemde recht van eerste hypotheek weet de investeerder zeker dat zijn of haar rente- en aflossingsbetaling iedere eerste van de maand wordt gestort. Dit hebben wij binnen Mogelijk geborgd. Dus ongeacht of de ondernemer/debiteur zijn rente- en aflossingsverplichting nakomt, de investeerder ontvangt zijn geld stipt op tijd.

Transparant

De ondernemer betaalt 6,5% rente voor de financiering die hij aan gaat. De investeerder ontvangt 6% rendement op het bedrag waarvoor hij een hypotheek met de ondernemer afsluit. En ja, daar zit een 0,5% tussen en daarover zijn we graag transparant. Dit percentage zetten wij in om de leningsadministratie te voeren en hiermee borgen we dat de investeerder hoe dan ook zijn geld op tijd ontvangt. Mocht het onverhoopt misgaan met de ondernemer, dan zorgen wij dat het recht van eerste hypotheek wordt ingewonnen. Ook daarnaar heeft de investeerder dan geen omkijken.

Vertrouwen

In de markt van zakelijke vastgoedfinancieringen is het percentage van 6,5% dat ondernemers moeten betalen altijd nog een stuk lager dan de huur die ze anders veelal zouden moeten voldoen. Door zo’n financiering wordt de ondernemer wel eigenaar van een zakelijk onroerend goed, met alle voordelen van dien. Iedere investeerder weet dat 6% met bovendien een grote mate van zekerheid een uitstekend rendement is. Als ik die twee constateringen met elkaar verbind (en dat doen wij bij Mogelijk), dan kijk ik met vertrouwen naar de toekomst van onze alternatieve wijze van financieren van vastgoed.

ik wil een zakelijke hypotheek ik wil investeren