Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Informatie en inspiratie in het magazine 'Het Geld en de Stenen'

Afgelopen weekend verscheen het Mogelijk magazine ‘Het geld en de Stenen’ als speciale bijlage bij het FD. Folkert Eggink, algemeen directeur bij Mogelijk, raadt het eenieder aan om te lezen. “Een blad vol informatie en inspiratie.”

“We gaan in het magazine in op een aantal interessante thema’s, die op dit moment spelen in de branche” vertelt Folkert. “Wat zijn bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen in de vastgoedmarkt? Welke plannen heeft het nieuwe kabinet? En hoe ziet de toekomst voor vastgoedbeleggers eruit volgens de ondernemers die aan het woord zijn?”

Wat brengt de toekomst?

In ‘Het geld en de stenen’ geven Milla Alkemade van Beheermaatschappij Nassauplein, vastgoedeconoom Dirk Brounen, Maarten Rövekamp, medeoprichter van Mogelijk, en Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter, hun visie op de huidige markt en wat we ervan kunnen verwachten in de nabije toekomst. Met de inflatie, de rentestijging en de oorlog in Oekraïne zijn het roerige tijden. Toch blijft Mogelijk zoeken naar manieren om mogelijkheden te creëren voor ondernemers en investeerders. Folkert: “We bewegen mee met de markt en blijven de match maken tussen de ondernemer, investeerder en belegger. Wij zoeken mogelijkheden daar waar het moeilijk wordt.”

Zakelijke hypotheken fonds

In het magazine is vanzelfsprekend ook aandacht voor de nieuwe beleggingsvorm die Mogelijk dit voorjaar lanceerde: het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. “Hiermee maken wij het investeerders nóg makkelijker om hun geld met sterke zekerheden te laten renderen”, vertelt Folkert. “Meerdere investeerders stoppen geld in een fonds dat een brede poule aan panden financiert. Wij verspreiden de inleg over de portefeuille en zorgen ervoor dat de belegging van de investeerder direct rendeert. Voor een vaste periode, tegen een geprognosticeerd rendement van 4,5%, met stevige zekerheden.”

Waar het uiteindelijk om draait

“Uiteindelijk draait het bij Mogelijk om ondernemers die we helpen hun dromen waar te maken”, besluit Folkert. “Bijvoorbeeld de mensen achter Kroeze Hoveniers die dankzij een financiering van Mogelijk een nieuw, duurzaam pand hebben kunnen betrekken. Hun verhaal is te vinden in ons magazine.”

Vol met ambities blijft Mogelijk doen waar ze sterk in is: financieringsvraag- en aanbod bij elkaar brengen. “In december verwachten wij bij Mogelijk de mijlpaal te bereiken van één miljard euro aan verstrekte financieringen”, weet Folkert te vertellen. “Dat betekent dat we in twee jaar tijd verviervoudigd zijn in omvang. Voor ons is die enorme groei de bevestiging dat wat we doen, werkt. 
 

Je kunt de FD Printbijlage ‘Het Geld en de Stenen’ hier downloaden.