Hoe Maarten Feilzer (Zadelhoff) naar de vastgoedmarkt kijkt

Hoe Maarten Feilzer (Zadelhoff) naar de vastgoedmarkt kijkt

Maarten Feilzer staat al vijftien jaar aan het roer van Zadelhoff. In de vastgoedportefeuille van het bedrijf zit momenteel voor ongeveer 600 miljoen aan stenen.

Deze aflevering in het kort:
⇨ Maarten Feilzer over vastgoed
⇨ Samenwerken met Cor van Zadelhoff
⇨ De Amsterdamse huurmarkt

Zadelhoff is tegenwoordig actief als herontwikkelaar en verhuurder, in en rondom Amsterdam. In ongeveer de helft van de locaties gaat het om kantoren, 30 procent is zorgvastgoed en 20 procent betreft woningbouw. De hoofdstad is een markt op zich, zo vertelt hij. Met name op de Zuidas worden heel hoge huren gevraagd én betaald. 'Een jaar of zeven geleden had je het over 250 euro per vierkante meter, nu gaan we met gemak naar de 600 euro.

Nestor van Nederlands vastgoed

Cor van Zadelhoff is nog steeds met grote regelmaat op de bedrijfsvloer te vinden. Ook telefonisch hebben de twee vaak contact. 'Hij geeft advies, gevraagd en ongevraagd', zegt Feilzer. Een groot deel van de aandelen van Zadelhoff is in handen van goede doelen stichtingen en dat heeft volgens hem invloed op beslissingen die in het bedrijf genomen worden. Feilzer voelt zich bij Zadelhoff naar eigen zeggen als een vis in het water, maar zegt niet bij voorbaat nee tegen een nieuwe baan als minister van Volkshuisvesting. Hij vertelt welke maatregelen hij in dat geval op de eerste dag zou nemen.

De Amsterdamse huurmarkt

Maarten de Gruyter is boos. Boos op de Woonbond, maar vooral op diverse media die afgelopen week een bericht over de Amsterdam huurmarkt klakkeloos overnamen. Inclusef BNR. Uit een onderzoek van Housing Anywherezou blijken dat Amsterdam de duurste huurmarkt van Europa heeft. Termen als 'ongefundeerd' en 'nepnieuws' passeren tijdens zijn betoog de revue. 

Luister de aflevering

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogHoe Maarten Feilzer (Zadelhoff) naar de vastgoe...