Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Groeiambities waarmaken én eigenheid van Mogelijk behouden

Net na de zomer 2022 startte Benjamin Westdorp als Manager Commercie bij Mogelijk. Zijn missie: de groeiambities van Mogelijk in goede banen helpen leiden. En wel zo dat het DNA en de waarden van Mogelijk niet verloren gaan.

Groeien, ontwikkelen en ondernemen zit Benjamin [38] in zijn bloed. Hij stond eerder aan de basis van een nieuw bedrijf en deed marktontwikkeling voor een nieuwe divisie voor een bank. "Toen ik ontdekte hoeveel groeiambities Mogelijk nog heeft, wist ik dat ik hier mijn ei wel kwijt zou kunnen”, vertelt hij. “Iedere dag is hier anders en ondertussen maken we plannen voor morgen.”

Het verschil maken

“Ik zit graag in een rol waar ik écht het verschil kan maken”, vervolgt Benjamin, “en dat kan bij Mogelijk zeker. Mogelijk maakt zich klaar voor de stap van de scale-up fase naar volwassenheid met de ontwikkeling van nieuwe markten en producten. Dat is een heel interessante tijd. De uitdaging is om die groei te realiseren en die ambities waar te maken zónder je eigenheid te verliezen. Mogelijk is laagdrempelig, flexibel en heeft persoonlijke aandacht voor zowel aanvragers, intermediairs als investeerders. Dát weten te behouden terwijl je veel groter wordt, dat is de uitdaging.”

Enorme groei van Mogelijk

"Van relaties hoor ik dat Mogelijk zijn eigenheid niet kwijt is geraakt, ondanks de enorme groei van de afgelopen 6 jaar”, aldus Benjamin. “Het is echt niet niets, in zo’n korte tijd van 3 naar meer dan 100 man en van een paar klanten naar meer dan 4.000 gefinancierde objecten. We zijn inmiddels door de 1 miljardgrens heen aan verstrekt kapitaal, dat is echt groots. Maar als je bedenkt dat we over het volgende miljard geen 6 jaar, maar in principe slechts 1 jaar willen doen, dan begrijp je dat er werk aan de winkel is.”

Zaken goed regelen

“Mogelijk heeft een ijzersterke basis en daarbovenop enorme potentie om te groeien in alle richtingen. Dat betekent aanbieden van nieuwe producten, zoals dit jaar met het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds, aanboren van nieuwe markten en het opnieuw bekijken van de interne structuren en processen. En bij dit alles moet Mogelijk ook zorgen dat alles piekfijn in orde blijft. Dat is belangrijk voor onze klanten en voor de toezichthouders die met interesse kijken naar een partij als Mogelijk.”

Marktontwikkeling gunstig

Benjamin ziet in het huidige renteklimaat kansen voor Mogelijk. “De rentes voor aanvragers lopen ook bij ons wel wat op, maar niet in het tempo als bij de banken. Bovendien winnen wij het op gebied van flexibiliteit, snelheid, maandlasten en mogelijkheden.” Wanneer meer ondernemers kiezen voor Mogelijk, geeft dat weer meer keuze voor de investeerders. En ook die zitten bij Mogelijk goed, ziet Benjamin. “Wil je je vermogen laten renderen met een solide onderpand als zekerheid, dan zijn vastgoedfinancieringen een heel goede optie. En een stuk minder grillig dan aandelen of crypto’s.”

Echte ondernemers verder helpen

Benjamin is al meer dan 10 jaar actief in de MKB-financieringswereld. “Het MKB is zo’n bijzonder marktsegment”, vindt Benjamin. “Daar tref je échte ondernemers die met hun ziel en zaligheid en voor eigen rekening en risico aan het werk zijn. Het is fantastisch om hen te kunnen helpen hun dromen waar te maken. Wat dat betreft is Mogelijk goed in het gat gestapt dat er ontstond toen de grootbanken zich meer terugtrokken van deze markt. Ik ben er trots op daar onderdeel van te mogen zijn.”