Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Een zakelijke hypotheek en lage maandelijkse cash out; hoe zit dat?

Bij Mogelijk financiert een private investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Er is altijd één investeerder op één hypotheekakte. “Ons concept is gestoeld op snelheid, gemak en financiële vrijheid voor ondernemers. Een goede cashflow is een van de belangrijkste aspecten voor een gezonde onderneming. Daarom gaan wij in ons model ervan uit dat de ondernemer maandelijks wel rente betaalt maar het aflossingsdeel is beperkt, naar 50% van de waarde van het onroerend goed,” legt Maarten Rövekamp uit. Hij is een van de partners van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Een beperkte aflossing betekent lagere maandelijkse uitgaven. Dit voorbeeld laat zien hoe de maandelijks lasten uitpakken.
 


Rekenvoorbeeld

Uitgangspunten:

  • Waarde pand EUR 200.000,-
  • Totale leensom 120.000,-
  • LTV 60%
    Mogelijk   Bank
Aflossing per maand   € 83,33   € 500,-
Rente   € 650,-   € 350,- (gerekend met rente van 3,5%)
Totale cash out   € 733,33   € 850,-
Aflossing   Aflossingsvrij tot € 100.000   Totale aflossing lening in 20 jaar

 De hypothecaire lening is snel te realiseren. Naast een lage aflossing en dus lagere maandlasten, biedt Mogelijk ondernemers nog drie andere voordelen.

1. De hypothecaire lening is snel te realiseren

De gemiddelde doorlooptijd bij Mogelijk van moment van aanvraag tot acceptatie door een investeerder bedraagt één tot twee weken. De aanvraag start met een quickscan via onze site. Binnen twee werkdagen hoort de ondernemer welke leensom haalbaar is op het te financieren pand. Na een kennismaking en wederzijds akkoord op de offerte wordt de financieringsaanvraag vertaald in een investeringsaanbieding die wij publiceren op ons platform. Vervolgens kunnen investeerders aanbiedingen claimen via de website van Mogelijk. Alles is gericht op een zeer vlotte afwikkeling.

2. Het onderpand is belangrijker dan de jaarrekening

Wij kijken naar de kwaliteit van het object, alternatieve aanwendbaarheid, ligging, zakelijkheid en de hoogte van de leensom in verhouding tot de waarde van het object. Voor de investeerder vormt het object de belangrijkste zekerheid.

3. Altijd extra of geheel tussentijds boetevrij aflossen standaard

Ondernemers die via ons een zakelijke hypotheek afsluiten, kunnen gedurende de gehele looptijd boetevrij extra of geheel aflossen. Als de ondernemer over liquiditeit beschikt die hij niet nodig heeft in zijn bedrijfsvoering, is boetevrij aflossen een uitkomst. Vanaf het moment van aflossen dalen de maandelijkse lasten.