Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De visie van Maarten Rövekamp

Maarten Rövekamp:
‘Eigentijds ondernemen is ook maatschappelijk verantwoord ondernemen’

“Door de economische en financiële crisis die inmiddels nu zo goed als achter ons ligt, is veel veranderd in de economie. Veel meer dan vroeger wordt nu scherp gekeken naar kwaliteit en prestaties en daar word je op afgerekend. Hoe groot je pand of je auto is telt veel minder. Ik vind dat een goede ontwikkeling die veel ruis en schijn wegneemt. Maar niet alles is ten goede veranderd. Zo merken ondernemers steeds meer dat banken weinig bereid zijn om zakelijke hypotheken te verstrekken. Ook als daaraan nauwelijks een risico zit. De serieuze ondernemer die commercieel vastgoed wil aankopen voor eigen gebruik of verhuur, lukt het nauwelijks meer om een financiering te verkrijgen. Zelfs niet indien deze 30 tot 50% eigen geld meebrengt. Vastgoed financieringen onder € 1.000.000,- zijn voor banken nauwelijks interessant. Daardoor hebben de banken een vacuüm veroorzaakt waardoor wij als Mogelijk nu in korte tijd succesvol opereren. Onze aanpak is één van de nieuwe financieringsvormen die zich na de crisis hebben aangediend.

Debiteurenrisico

Maar hoe alternatief en creatief ook, investeerders willen optimale zekerheid. En dat bieden wij. Sinds kort in een nog grotere mate. Facultatief kan de investeerder afstand doen van 0,5% van het rendement waarna hij zekerheid krijgt dat de rente- en aflossing iedere maand tijdig wordt voldaan. Die zekerheid kunnen wij bieden aangezien wij als eerste signaleren of de incasso geslaagd is of niet. Als een incasso voor de rente- en aflossing bij de debiteur, door bijvoorbeeld een tijdelijk saldo tekort, niet kan worden uitgevoerd, dan zal Mogelijk de betaling aan de investeerder voldoen. Vervolgens zal Mogelijk de betaling alsnog bij de debiteur incasseren. Dit gebeurt achter de schermen. De investeerder wordt hier dus niet mee vermoeid en ontvangt dus te allen tijde aan het begin van de maand zijn geld. Met deze bijkomende service kunnen we dan echt spreken over een gegarandeerd rendement van 6% voor de investeerder. Wat er  ook gebeurt.

Maatschappelijk verantwoord

Bij eigentijds en nieuw ondernemerschap past ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij Mogelijk staat dat hoog in het vaandel en geven wij er op creatieve wijze invulling aan. Wie via ons een object met het energielabel A laat financieren, krijgt op voorhand een korting van € 350,- op de te betalen bemiddelingsfee. Op deze wijze dragen wij een steentje bij aan de verduurzaming van het onroerend goed in Nederland.

Sympathie

Maar we doen meer. Mogelijk steunt de goede doelen Jarige Job, Rupingh en Joy for Children. Stichting Jarige Job bezorgt jaarlijks vele kwetsbare kinderen toch een leuke verjaardag. Stichting Rupingh zet zich in voor maatschappelijke projecten en weeskinderen in Indonesië en Joy for Children biedt hulp aan kansarme kinderen in de Derde Wereld Ze kunnen rekenen op de sympathie van Mogelijk. Wij betalen ontvangen boeterente van te laat betalende debiteuren aan hen door.

Wij van Mogelijk zijn inmiddels overtuigd van het moderne ondernemerschap en dat betekent dat we ook maatschappelijk onze verantwoordelijkheid nemen!”

ik wil een zakelijke hypotheek ik wil investeren