Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De toekomst van vakantiewoningen: innovatieve financieringen voor vastgoedbeleggers

De markt voor vakantiewoningen ondergaat ingrijpende veranderingen, gedreven door verschuivingen in rente, fiscale wetgeving en de impact van de COVID-19-pandemie. Innovatieve financieringsmodellen, zoals het hybride model geïntroduceerd door EuroParcs, bieden nieuwe perspectieven voor vastgoedbeleggers. In Vastgoed Gezocht gaan experts Maarten de Gruijter en Martin de Boer hierop in.

Martin de Boer, leider van het verhuurteam bij EuroParcs, benadrukt dat veranderende economische omstandigheden en beleidsaanpassingen invloed hebben gehad op het rendement van vakantiewoningen. De negatieve spaarrente, stijgende hypotheekrentes en veranderingen in de fiscale wetgeving hebben beleggers gedreven naar alternatieve investeringen, waaronder vakantiewoningen.

Veranderingen

Maarten de Gruijter wijst op de invloed van de Europese Centrale Bank die enorme hoeveelheden geld in de markt heeft geïnjecteerd. De combinatie van deze factoren, samen met de impact van de COVID-19-pandemie, heeft geleid tot een verandering in de marktdynamiek.

Hybride model: eigen gebruik en verhuur

De marktveranderingen hebben bij EuroParcs geleid tot een hybride model. Het hybride model biedt particuliere investeerders de mogelijkheid om te genieten van hun vakantiewoning tijdens bepaalde periodes en deze te verhuren in andere weken. Dit model speelt in op de wens van investeerders om de kosten te drukken en tegelijkertijd zelf plezier te beleven aan hun eigendom. Het gegarandeerde rendement op bepaalde woningen wordt in de podcast belicht. Daarnaast wordt ingegaan op de complexiteit van het rendementsmodel, met bruto rendementen tussen 5% en 7%, waarbij kosten voor parkservice, energie, en onderhoud niet zijn meegenomen.

Grote vraag naar vakantiewoningen

De vraag naar vakantiewoningen blijft hoog, vooral aan de Nederlandse kust, aangedreven door een sterke vraag vanuit Duitsland. Terwijl EuroParcs nieuwe projecten in Duitsland en Oostenrijk verkent, is het duidelijk dat de Nederlandse markt goed verdeeld is. De strategie over vijf jaar omvat niet alleen het bieden van een gezond rendement, maar ook het mogelijk maken van onbezorgd genieten van vakantiewoningen door een breder publiek.

Financieringsmogelijkheden voor vakantiewoningen

Terwijl de markt evolueert, is het van cruciaal belang voor beleggers om zich aan te passen aan veranderingen en flexibele benaderingen te omarmen. Wilt u weten welke financieringsmogelijkheden er zijn? Mogelijk financiert zakelijk vastgoed waaronder recreatiewoningen voor de verhuur met een leensommen vanaf € 50.000,-. Doe de quickscan en binnen twee werkdagen laten wij u weten welke leensom haalbaar is.

Luister de aflevering