Cashen met een recreatiewoning

Cashen met een recreatiewoning

Steeds meer Nederlanders kopen een vakantiewoning. Vaak niet alleen om er zelf in te vertoeven, maar ook om te profiteren van een aantrekkelijk rendement. De vraag die in deze podcast centraal staat is: kun je cashen met een recreatiewoning? Luister hier naar de podcast ‘Vastgoed Gezocht’.

Marc Riemers is Head of Sales bij Roompot Real Estate, met rond de 250 vakantieparken in Nederland. Op deze parken ontwikkelt, bouwt, verbouwt en verkoopt Roompot recreatiewoningen in verschillende prijsklassen op diverse locaties. Bezoekers stellen steeds hogere eisen en kopers zijn op zoek naar rendement.

Financiering en rendement

Roompot adviseert kopers om 30 tot 35% eigen geld mee te nemen en niet volledig te financieren. "Een bank zal een vakantiewoning niet snel voor 100% financieren, dus een deel zal uit andere bronnen moeten komen", zegt Marc. Op websites die vakantiewoningen aanbieden, worden termen gebruikt als waardevast, veilig en zorgeloos. Marc Riemers denkt niet dat Roompot een te rooskleurig beeld schetst. “Als investeerder moet je alleen wel goed op je hoede zijn. Waar dingen beloofd worden, zijn ongetwijfeld ook risico’s.” Hij zegt dat het rendement onder de streep rond de 5% is, maar afhangt van de bezettingsgraad en de ligging van de vakantiewoning. Het rendement is natuurlijk pas maximaal als de woning voor honderd procent verhuurd wordt.

Robert Kroon kocht een chalet in Beekbergen, middenin de natuur. Om zelf van te genieten, maar ook om extra geld te genereren door het te verhuren. Dat loopt via het park, maar hij merkt dat het lucratiever is om het zelf te verhuren via Airbnb en Facebook. "Je moet niet alleen kijken naar opbrengsten, maar ook naar kosten. Je betaalt een jaarlijkse bijdrage aan het park, provisie, gas en licht. Het is onderhoudsvriendelijk, dus die kosten vallen mee." Volgens Marc Riemers mag je niet zelf klussen en verhuren als je een belegging in box 3 hebt. Daarom beheert Roompot de parken en verhuurt de huisjes, zodat de belegging niet naar box 1 verhuist.

Financieren bij Mogelijk

Mogelijk financiert zakelijk vastgoed in heel Nederland, waaronder recreatiewoningen voor de professionele verhuur. Mogelijk beoordeelt financieringsaanvragen op basis van diepgaande kennis van vastgoed . De vastgoedspecialisten van Mogelijk beoordelen, herkennen en erkennen de kansen in het vastgoed. Zij hebben allen ruim twintig jaar ervaring in het vakgebied. Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u weten of wij uw object of project kunnen financieren? Doe vrijblijvend de quickscan op onze website. Onze vastgoedspecialisten nemen dan contact op om de details met u door te nemen.

Doe de quickscan

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil investeren

Investeer met 1e hypothecaire zekerheid

  • Vastgoed als veilig onderpand
  • 4,5% tot 5,25% rente per jaar
  • Op ieder gewenst moment investering weer liquide maken
  • Het eerste recht van hypotheek staat 1 op 1 op úw naam

Ja, ik wil investeren

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogCashen met een recreatiewoning