Buy-to-let Verhuurhypotheek ook boven € 1 miljoen mogelijk

Buy-to-let Verhuurhypotheek ook boven € 1 miljoen mogelijk

In samenwerking met Eijgen Finance verstrekte Mogelijk onlangs een van de hoogste bedragen aan verhuurhypotheken in de buy-to-let-markt. Alex Bosma, accountmanager bij Eijgen Finance, vertelt over deze bijzondere transactie.

Vastgoedbelegger Yamina Abdelmalki was al actief op de Amsterdamse vastgoedmarkt. In 2020 kreeg zij de kans om een bijzonder pand met veel potentie aan te kopen. Daarna kon zij met de Verhuurhypotheek van Mogelijk het pand op een high-end locatie in Amsterdam herfinancieren voor € 1,4 miljoen. Alex Bosma – accountmanager bij Eijgen Finance – maakte voor mevrouw Abdelmalki beide transacties mogelijk. “Eijgen Finance werkt al vanaf het eerste uur samen met Mogelijk. Mogelijk is voor ons een van de partijen bij wie we financieringsaanvragen van onze klanten kunnen onderbrengen. Het is altijd prettig en snel zakendoen met Mogelijk.”

Grootste verbouwing

Het pand had veel potentie en de plannen waren groots: een forse verbouwing en splitsing in twee wooneenheden. Voor de aankoop en de verbouwkosten deed Alex een aanvraag voor een Ondernemershypotheek van Mogelijk. “Die wordt via private investeerders verstrekt, wat meer mogelijkheden biedt in termen van risico en voorwaarden”, vertelt Alex. Na plaatsing op het investeerdersplatform van Mogelijk bleek er inderdaad iemand geïnteresseerd. “Dat is een van de voordelen van Mogelijk; ze kijken verder dan de cijfertjes, hebben verstand van vastgoed en zijn bereid mee te denken in oplossingen. Zo kon de aankoop eind 2020 doorgang vinden en kon de verbouwing beginnen.”

Waardevermeerdering bood kansen

Na een klein jaar verbouwen waren er twee woonunits gerealiseerd in het hogere segment. “Ze waren echt tiptop verbouwd”, zegt Alex. “Zo’n verbouwing betekent waardevermeerdering en dat gaf ruimte om het pand tegen gunstige voorwaarden te herfinancieren. Omdat Mogelijk het pand en de klant al kende en zij een uitstekende Verhuurhypotheek hebben, was ook dat snel geregeld. Overigens is dit volgens mij een van de hoogste bedragen die Mogelijk ooit via een Verhuurhypotheek heeft verstrekt.”  

In alle fasen ondersteund

Niek Soetekouw, accountmanager van Mogelijk, benadrukt hoe bijzonder deze transactie was. “In alle fases van dit project – aankoop, verbouw, verhuur – had de klant andere financieringsbehoeften. Door het inzetten van ons netwerk en onze producten, konden wij op elk moment in de behoeften voorzien. Dit project had een wat hoger risicoprofiel, maar wij zagen hier zeker de potentie van in en onze investeerders gelukkig ook. Voor de klant is het fijn dat we het in de Verhuurhypotheek konden onderbrengen, nu het pand verhuurd is. We hopen in de toekomst deze klant met nog meer aanvragen te kunnen helpen.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogBuy-to-let Verhuurhypotheek ook boven € 1 miljo...