Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Bij Mogelijk kun je, als je wilt, regie voeren over je investering"

“Zo’n vier jaar geleden ben ik begonnen met het investeren bij Mogelijk. Deze vorm van investeren past bij mij. Ik houd niet van grote risico’s maar wil wel graag mijn kapitaal aan het werk zetten. En juist in deze tijd word ik bevestigd dat het een goede keuze is. Op de bank levert je geld niets op en als je je geld nu in aandelen hebt zitten, dan lijd je, naar alle waarschijnlijkheid, een fors verlies”, meent Barrie Goenee.

“Bij Mogelijk heb je de mogelijkheid om aan het roer te zitten. Mogelijk ontzorgt je maar je kunt wel de regie voeren over je investeringen als je dat wilt. Als je aandelen hebt, heb je vrijwel geen regie. Natuurlijk besef ik dat ondernemers op dit moment in zwaarder weer zitten. Het is bizar hoe we met z’n allen door de coronacrisis in een heel andere wereld terecht zijn gekomen. Maar mocht een ondernemer echt niet meer aan zijn verplichtingen kunnen voldoen en uitwinning is nog de enige optie, dan is de kans dat je als investeerder verlies lijdt gering. Het onderpand wordt dan geveild en daaruit wordt de investeerder terugbetaald. Natuurlijk is dat de bedoeling niet en zien we met z’n allen liever dat het lukt om deze situatie door te komen. Maar in deze tijd vind ik het als investeerder wel een geruststellende gedachte, je houdt ondanks alles grip op je geld.”

Nieuwe lente

Vorig jaar oktober verkocht Barrie Goenee zijn bedrijf VIOD veren aan de Alcomex Groep. VIOD produceert onder andere autoveren en industriële veren. “Ik ben nog steeds bij het bedrijf betrokken als algemeen directeur. Ik prijs ons gelukkig dat we onderdeel zijn van een grotere groep zodat we in deze huidige tijd kunnen schuiven binnen de totale groep. Maar intussen zijn we ook aan het kijken naar de maatregelen die de overheid verstrekt zodat we deze periode kunnen overbruggen. Je kunt zonder gêne bij instanties aankloppen want als ondernemer heb je echt onmogelijk kunnen anticiperen op een situatie als deze. Ik zou aan alle ondernemers die het nu lastig hebben aanraden om je te verdiepen in de steunmaatregelen. Dat kan je bedrijf door deze situatie heen trekken. Ik ben benieuwd wat de tijd ons brengt. Gelukkig weet ik dat ondernemers vaak creatief genoeg zijn om, als de rookpluimen zijn opgetrokken, te beginnen aan een nieuwe lente.”