Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Beleggen met het recht van eerste hypotheek

Vraagt u zich als investeerder af of dit het juiste moment is om te investeren bij Mogelijk? We hebben immers te maken met stijgende energieprijzen, een hoge inflatie, hogere bouwkosten en er woedt een oorlog. In een wereld die zo onzeker is, legt medeoprichter van Mogelijk Pablo de Loor in deze video uit waarom juist nu investeren bij Mogelijk een goed idee is.

“In deze tijd van onzekerheid, is het logisch dat u zoekt naar defensieve beleggingsproducten. Het rendement van defensieve beleggingen ligt in de markt tussen de 3 en 3,5%”, legt Pablo uit.  “Investeren via Mogelijk betekent investeren in een defensief product. Het is defensief omdat het eerste recht van hypotheek op naam van de investeerder staat. Daarbij ligt het rendement een stuk hoger, namelijk tussen de 4,5 en 6%.”

Vijf zekerheden voor investeerders

“De grootste zekerheid die we bieden is het recht van eerste hypotheek”, vervolgt Pablo. “Bovendien tekent de debiteur in privé mee. Dit betekent dat hij of zij hoofdelijk aansprakelijk is. Daarbij neemt Mogelijk het debiteurenrisico over. Als de ondernemer niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, dan nemen wij de betaling van rente en maandelijkse aflossing over. Daarbij gaan wij natuurlijk met de ondernemer in gesprek om ervoor te zorgen dat deze alsnog gaat betalen. Mogelijk vraagt van ondernemers een substantieel bedrag aan eigen inbreng. Deze is altijd tussen de 30 en 35%. Dit betekent dat er een hoge mate van betrokkenheid is gedurende de gehele looptijd van de lening. Tot slot hebben we een secundaire opstalverzekering die rust op het pand. Mocht het zo zijn dat er iets met het pand gebeurt, en er wordt een beroep gedaan op de eerste opstalverzekering en deze dekt niet af, dan kunnen wij gebruikmaken van de secundaire dekking.”

De investeerder houdt altijd de regie

Mocht blijken dat de ondernemer helemaal niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, dan kunnen we overgaan tot het veilen van het pand. Hoewel het nog nooit is voorgekomen, kan in een zeer uitzonderlijke situatie de opbrengst lager uitvallen dan de uitstaande leensom. Overigens houdt u als investeerder altijd de regie, want u heeft het recht van eerste hypotheek. In plaats van te gunnen op de veiling, kunt u ervoor kiezen het object in eigendom te nemen. Dan kunt u het bijvoorbeeld verhuren of later zelf verkopen. Zo houdt u, zelfs in worst case scenario, altijd de controle.”

Uw vermogen aan het werk te zetten

“Het is dus, in tegenstelling tot aandelen of andere beleggingsvarianten, niet zo dat het geld, als het tij tegenzit, verdampt. Het onderpand is er altijd en vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Daarbij gaan wij voorzichtig om met het aanbieden van financieringen. Onze vastgoedspecialisten beoordelen de aanvraag en zijn kritisch op zaken als de gewenste leensom ten opzichte van de waarde van het object, de ligging, alternatieve aanwendbaarheid en de kwaliteit van het vastgoed. Doordat we een forse eigen inbreng vragen van de ondernemer, kunnen de bewegingen in de vastgoedmarkt goed opgevangen worden."

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij staan u met plezier te woord!“