Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Aanvulling op een bestaande financiering nodig, wat nu?

Af en toe komt het voor dat een aanvrager een aanvullende financiering wil op zijn bestaande financiering. Bijvoorbeeld om een verbouwing te realiseren. Afhankelijk van de gewenste extra leensom en de waarde van het object, kijken we of de aanvulling te realiseren is.

“De eerste investeerder waar de hypothecaire lening bij is ondergebracht, moet altijd toestemming geven en krijgt ook het eerste recht om deze aanvulling te financieren. Dat is een logische keuze omdat de investeerder de eerste hypotheekhouder is”, licht accountmanager Miranda Landkroon-Wiegmans toe.

Publicatie op het portal draagt bij aan transparantie

Ondanks het feit dat de eerste investeerder de aanvulling financiert, wordt de investeringsaanvraag toch gepubliceerd op de website van Mogelijk.  Miranda: “We realiseren ons dat dat wat verwarrend kan zijn voor andere investeerders. De reden waarom we dit wel via ons online portal publiceren is de wens om transparantie te bieden. Op de website is een teller zichtbaar waarin wordt bijgehouden wat het totaalgedrag aan verstrekte financieringen is, dit moet wel kloppen met de aanbiedingen. Overigens kan het in theorie voorkomen dat de eerste investeerder de aanvulling niet wil of kan financieren. In dat geval vindt er een tweede hypothecaire inschrijving plaats wat nieuwe investeerders wel kunnen claimen. In de praktijk komt dit nauwelijks voor.”

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, we staan u graag te woord.