Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

5 jaar Mogelijk: trots op team en het enthousiasme van ondernemers en investeerders

“Direct vanaf de start 5 jaar geleden, kregen ze het vertrouwen van investeerders en ondernemers. Dat vonden en vinden we fantastisch. We hebben de kans gekregen ons model goed door te ontwikkelen, te groeien en een team van inmiddels 55 collega’s om ons heen te verzamelen. Ook zijn er meer dan 2.000 financieringen verstrekt en we hebben het gevoel nu pas echt te beginnen”, vertelt mede-oprichter en partner Maarten Rövekamp. Samen met mede-oprichters Pablo de Loor en Annemieke Schoonderwoerd blikt hij terug en kijkt hij vooruit.

Wat is het eerst wat in je opkomt als je terugblikt op de afgelopen jaren?

Annemieke: “Het enorme enthousiasme van investeerders en ondernemers, direct vanaf het begin dat we met Mogelijk startten.”

Maarten: “Het vertrouwen dat we hebben gekregen van investeerders en ondernemers. Mogelijk is ontstaan vanuit mijn achtergrond als vastgoedontwikkelaar. Tijdens de kredietcrisis had ik net een project ontwikkeld. Ondernemers wilden kopen maar kregen de financiering bij de bank niet voor elkaar. Ik heb toen zelf een aantal ondernemers gefinancierd en wist investeerders uit mijn persoonlijke netwerk enthousiast te krijgen. Dat was het begin van Mogelijk.”

Pablo: “De blijdschap van ondernemers als we een financiering rond krijgen, de motivatie en betrokkenheid van investeerders; de bijzondere verhalen. Dat vond en vind ik nog elke dag geweldig.”

Het aantal investeerders bij Mogelijk groeit, hoe is dit te verklaren?

Annemieke: “We merken dat investeerders zich graag aansluiten bij Mogelijk omdat wij een veilige vorm van investeren bieden. En daar is een grote behoefte aan.”

Maarten: “We krijgen van investeerders terug dat ze de beurzen vaak te onrustig vinden. Bij Mogelijk weet je waar je aan toe bent. Je financiert de zakelijke hypotheek van een ondernemer en krijgt daarvoor het eerste recht op hypotheek. Het pand is het onderpand en biedt zekerheid. ”

Pablo: “De investeerders die bij Mogelijk passen, vinden veiligheid belangrijker dan maximaal rendement met veel risico’s. Ik kan mij voorstellen dat het aantal investeerders groeit omdat wij veel zekerheden bieden.”

Ook ondernemers weten steeds vaker de weg te vinden naar Mogelijk, hoe kan dat?

Annemieke: “Alternatief financieren wordt steeds meer gemeengoed. Ik denk dat dat deels verklaart waarom het aantal aanvragen groeit. Daarnaast hanteren we een persoonlijke aanpak en zetten we altijd een stap extra om onze klanten te servicen.”

Maarten: “Ons proces is ingericht op gemak en snelheid. De gemiddelde doorlooptijd bij Mogelijk van moment van aanvraag tot acceptatie door een investeerder bedraagt één tot twee weken. Alles is gericht op een zeer vlotte afwikkeling. Dat wordt enorm gewaardeerd.”

Pablo: “Wij kunnen ontzettend snel duidelijkheid bieden of wij kunnen financieren. De aanvraag start met een quickscan via onze site. Binnen twee werkdagen hoort de ondernemer welke leensom haalbaar is op het te financieren pand. Als we positief zijn over het object in combinatie met de leensom, gaat het proces heel snel.”

Hoe kijken jullie naar de toekomst?

Annemieke: “We zullen ons model steeds verder verfijnen. Zo hebben we vorig jaar De Verhuurhypotheek voor vastgoedbeleggers geïntroduceerd. Daarnaast zullen we blijven sturen op verbinding en persoonlijk contact. Ook gaan we ons meer focussen op projectfinancieringen, het financieren van landbouwgronden en transformaties. Daar verwachten we een groei in. Ons team hebben we uitgebreid met algemeen directeur Folkert Eggink. Hij zal onze groei in goede banen leiden. Wij als partners zullen meer de focus leggen op de operatie.”

Maarten: “Ik verwacht dat onze groei zich voortzet. Daarnaast voegen we details toe aan ons model. Een van die details is bijvoorbeeld de clubdeal die we dit jaar hebben geïntroduceerd. Met de clubdeal kunnen investeerders met maximaal vijf andere investeerders een object kunnen financieren. Mooi te zien hoe dit direct positief wordt opgepakt.”

Pablo: “We staan met Mogelijk nog maar aan het begin. Er is veel kapitaal in de markt en Mogelijk biedt een veilige investeringsoptie. Onze naamsbekendheid groeit, waardoor investeerders, ondernemers en intermediairs steeds beter de weg naar ons weten te vinden.”

Hartelijk bedankt

“We willen graag investeerders, ondernemers, vastgoedbeleggers, intermediairs en onze collega’s hartelijk bedanken voor de afgelopen 5 mooie jaren. We kijken met veel plezier en vertrouwen naar de toekomst en zullen elk dag alles op alles zetten om onze klanten blij te maken.”