5 zekerheden voor investeerders

Investeren in zakelijke hypotheken is hét veilige alternatief voor beleggen in aandelen en vastgoed. Om maximale zekerheid te kunnen bieden aan u als investeerder heeft Mogelijk vijf zekerheden ingebouwd.


Eerste recht van hypotheek

U investeert in de zakelijke hypotheek van een ondernemer met het pand als onderpand. U geeft het eerste recht van hypotheek. Het eerste recht van hypotheek wordt ingeroepen als de geldlener niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Als het tot executie komt, dan wordt u uit de opbrengst als eerste terugbetaald, nog voordat bijvoorbeeld de Belastingdienst aan de beurt is.

  Eerste recht van hypotheek

Debiteur tekent in privé mee

De ondernemer tekent bij het aangaan van de lening altijd ‘in privé’ mee. Ook als de financiering plaatsvindt in de B.V. van de ondernemer, tekent de ondernemer mee. Dit geeft extra zekerheid. Bovendien blijkt hieruit een grote betrokkenheid van de ondernemer.

  Debiteur tekent in privé mee

Eigen inbreng van de debiteur

De minimale eigen inbreng die Mogelijk vraagt van de debiteur is 15%. We bepalen de eigen inbreng aan de hand van de loan-to- value (LTV). Dit is het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand. Hoe lager de LTV, hoe meer zekerheid dat de leensom kan worden terugbetaald uit de opbrengst van de verkoop van het onderpand.

  Eigen inbreng van de debiteur

Overname debiteurenrisico door Mogelijk Plus

Betaalt de geldlener de maandelijkse rente en aflossing niet, dan neemt Mogelijk Plus de betaling hiervan over. In geval van bijvoorbeeld een faillissement van de geldlener, kan Mogelijk Plus in een uiterst geval over gaan tot verkoop van het pand. Uit de opbrengst wordt altijd eerst de investeerder terugbetaald.

  Overname debiteurenrisico door Mogelijk Plus

Secundaire opstalverzekering

Blijkt een debiteur geen opstalverzekering afgesloten te hebben en het onderpand gaat verloren, dan is de opstal verzekerd door een secundaire opstalverzekering. Hoewel de kans zeer klein is dat het object verloren gaat, bieden we wel deze zekerheid.

  Secundaire opstalverzekering

Terug naar investeren

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Het Financieele Dagblad
RTL Z
BNR Nieuwsradio
Aanbod ontvangen?
Ontvangt u ons actuele aanbod nog niet? Meld u dan direct aan om deze wekelijks te ontvangen.
Direct aanmelden
Download whitepaper:
Succesvol en veilig investeren in zakelijke hypotheken
Download

HomeInvesteren5 zekerheden voor investeerders