Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ondernemer

Vastgoedfinanciering snel en vakkundig geregeld; dat kan dus wél

Henk Spreen

In 2008 kon Henk Spreen Hypotheekcentrum Stadskanaal overnemen van zijn toenmalige werkgever. “Begin vorig jaar zijn we met de zaak verhuisd naar de Oude Markt 26 in Stadskanaal. We konden dit pand twee jaar huren, waarna we het zouden kopen. Het vinden van een passende financiering bleek geen eenvoudige klus, tot we in contact kwamen met Mogelijk Vastgoedfinancieringen”, vertelt Henk Spreen.

Hypotheekcentrum Stadskanaal is een assurantiekantoor met daarbij financieel- en hypotheekadvies. “In dit pand zitten we samen met Regio Makelaar, waar mijn partner Petra  werkzaam is. Het is een mooie samenwerking waarmee we onze klanten een totaalpakket kunnen aanbieden.”

Te veel zekerheden

“De optie om ons pand te kopen, zetten we vorig jaar in gang. Hypotheekcentrum Stadskanaal draait goed, maar toch wilde bank allerlei extra zekerheden die in mijn ogen totaal niet nodig waren. Naast dit onroerend goed, moest ik bijvoorbeeld ook nog andere objecten die ik bezit, inzetten als onderpand. Het leek steeds niet genoeg te zijn en ik was er op een gegeven moment wel klaar mee.”

Fantastisch model

Een zoektocht op internet leidde Henk en Petra naar Mogelijk. “Er ging een wereld voor ons open. In al haar eenvoud is Mogelijk een fantastisch model. Mogelijk brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Het onroerend goed van een ondernemer wordt gefinancierd door één investeerder. Het betreffende vastgoed dient als onderpand voor de investeerder. Daardoor heeft de investeerder veel zekerheid. De focus ligt op de waarde van het vastgoed en minder op de cijfers van de onderneming. Natuurlijk moet je als ondernemer de financiering kunnen dragen, dat is logisch, maar uiteindelijk is het onderpand wat het zwaarst weegt.”

Financiering in een paar dagen rond

“De aanpak van Mogelijk is heel persoonlijk”, vervolgt Petra Wagenaar Hummelinck. “De lijnen zijn kort en we zijn snel, vakkundig en praktisch geholpen. Binnen een paar dagen was de financiering rond. Het prettige is dat onze maandlasten gedaald zijn ten opzichte van de huurkosten. Bovendien bouwen we nu eigen vermogen op, er zit nu al overwaarde op het pand, wat erg prettig is.”

Letterlijk denken in mogelijkheden

“We zijn zo enthousiast over Mogelijk, dat we graag het model onder de aandacht willen brengen ook bij andere ondernemers. We zien in onze dagelijkse werkzaamheden dat ondernemers die bijvoorbeeld behoefte hebben aan werkkapitaal vaak vastlopen in het reguliere proces. Extra werkkapitaal vrijmaken hoeft echt geen probleem te zijn. Bij Mogelijk wordt er letterlijk gedacht in mogelijkheden. Wij willen onze klanten graag het model verder uitleggen en hen op weg helpen. Wij spreken uit ervaring als we zeggen: dit is echt recht toe recht aan, niet ingewikkeld. Financieren met boerenverstand zal ik maar zeggen.”