Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ondernemer

'Met de financiering van Mogelijk werd overname familiebedrijf een feit'

Marcel Ongering

Het verhaal van de ondernemer:

“Marcel Ongering is met zijn 28 jaar de trotse eigenaar van een mooi historisch winkelpand in de binnenstad van Groningen. Via Mogelijk Vastgoedfinancieringen kon hij het van zijn vader overnemen, met ook de gelegenheid om de bovenliggende woonruimte op te knappen en uit te breiden. In het winkelpand zit de kunsthandel en lijstenmakerij van zijn vader waarin hij nu ook een deel van zijn tijd stopt. “Met de financiering via Mogelijk werd de overname van het familiebedrijf een feit.” Marcel doet zijn verhaal over wat er voor hem mogelijk werd.”

“Het pand in de binnenstad van Groningen is al bijna honderd jaar familie-eigendom. Toen mijn vader met pensioen ging, bespraken we in de familie wat we zouden doen met het onroerend goed waarin het bedrijf van mijn vader was gevestigd. Kunsthandel en lijstenmakerij Ongering is in de stad al tientallen jaren een begrip. Mijn vader woonde vroeger met zijn ouders boven de winkel. Eén collega is al meer dan veertig jaar in dienst. In overleg met mijn familie hebben we besloten dat ik het pand zou aankopen. En dat ik naast mijn baan in de supermarkt ook de kunsthandel en lijstenmakerij zou overnemen. Maar er moest natuurlijk wel worden afgerekend.”

Credion zette mij op het spoor

“Via de adviseurs van Credion liet ik uitzoeken wat mijn opties waren. Ik ben nog geen 30 jaar en met mijn baan als bedrijfsleider bij Albert Heijn wist ik dat financiering geen abc’tje zou zijn. Maar Credion zette mij op het spoor van Mogelijk. Via hen hoorde ik dat er voor mij absoluut mogelijkheden waren. Toen ik dat hoorde, ben ik in de auto gestapt en naar Breukelen gereden. Daar sprak ik met Maarten Rövekamp en Pablo de Loor en dat gesprek verliep voorspoedig. Ik vond het fantastisch toen ik van hen vernam dat zij een financier hadden die een hypotheek aan mij wilde verstrekken. Daardoor kon de deal doorgaan die wij als familie hadden uitgestippeld.”

Pand van vader overgenomen

“In de zomer tekende ik de hypotheekakte. Ik heb mijn financier nog nooit ontmoet, maar mogelijk komt dat er nog eens van. Met de hypotheek die ik kreeg, heb ik het pand van mijn vader overgenomen en ben ik direct de bovenverdieping gaan verbouwen. Van vier verouderde kamers en een kantoortje maak ik vijf moderne goed geïsoleerde studentenkamers. Ondertussen verwijderen we asbest en maken we het pand weer helemaal fris. Klaar voor de toekomst.”

Met huurinkomsten hypotheek aflossen

“De inkomsten uit de kamerverhuur gebruik ik om de overname van de winkel te financieren en dat lukt goed. Met de huurinkomsten die ik nu ontvang uit de lijstenmakerij los ik de hypotheek af. Ik weet precies wat mijn lasten zijn de komende vijf jaar. Dat is lekker om te weten, want dan weet ik ook wat ik overhoud. Op dit moment is het nog te kostbaar om mezelf op de loonlijst van de lijstenmakerij te zetten, maar dat moet er op termijn wel van gaan komen. Toch mooi dat het mogelijk is!”