Ondernemer
Horecaondernemers hadden direct goed gevoel na kennismaking
Asha Mangroelal en Rayn Baldew
Met het vinden van een alternatieve manier van financieren, sloten moeder en zoon twee teleurstellende ervaringen bij banken af. Met bankvrij vastgoed financieren bij Mogelijk kregen ze de mogelijkheid om hun hotel in Delft substantieel uit te breiden. “De mensen van Mogelijk gaven ons bij het eerste gesprek al direct het gevoel: ‘Wij staan klaar voor je’.
Asha Mangroelal en haar zoon Rayn Baldew zijn blij met hun Bridges House Hotel. Het is gelegen aan Delfts oudste en mooiste gracht, in het hart van het historische centrum. Hun kleinschalige hotel aan de Oude Delft is gevestigd in een bijzonder, monumentaal 17e eeuws grachtenpand, waar de schilder Jan Steen nog enkele jaren heeft gewoond. Het hotel heeft een hoge bezettingsgraad en de gasten zijn zeer tevreden, zo blijkt uit de reviews op internet.
Op naar de bank
De ondernemende moeder en zoon kochten het pand in de zomer van 2016. “We merkten direct dat dit een perfecte locatie is voor een hotel. De historische binnenstad van Delft met de vele toeristen en de grote zakelijke markt in en om de stad dragen bij aan de hoge bezettingsgraad die we nu hebben”, vertelt de 23-jarige Rayn Baldew. “Maar voorop staat natuurlijk dat we onze gasten een goed product leveren.” Toen het hoekpand aan de overzijde te koop kwam, waren Rayn en zijn moeder er snel bij om dat ook aan te kopen. “We wilden er een tweede hotel in vestigen, maar ons geld zat vast”, stelt Asha Mangroelal (55). “Bridges House hadden we uit eigen middelen gefinancierd en onze belegging in enkele woningen konden we niet snel vrij krijgen. Op naar de bank dus!”
Te veel tijd nodig
“Daar liep het mis”, aldus Rayn. “Hoewel we alle stukken op tafel hadden en beschikten over eigen middelen, had de bank erg veel tijd nodig. In de huidige vastgoedmarkt heb je die tijd niet en het pand werd onder onze neus aan een ander verkocht. Erg teleurstellend was dat.” Voor het ondernemersgezin was het al de tweede keer dat ze de deksel op de neus kreeg, omdat bancair financieren niet lukte. “Eerder stonden we op het punt om in Amsterdam een hotel over te nemen. Toen liep het ook spaak op het gebrek aan snelheid”, zegt Asha Mangroelal geërgerd.;
Pand van de buren
Dus toen het pand van de buren op de Oude Delft in de verkoop kwam, wist de familie dat ze het nu anders moest aanpakken. Hun financieel adviseur wees hen op het model van Mogelijk. “Wij zijn naar Breukelen gegaan voor een kennismaking en al in dat eerste gesprek merkten we direct de andere benadering”, glimlacht onderneemster Mangroelal. “Pablo de Loor beoordeelde het onroerend goed dat we wilden financieren en zag de potentie. Mogelijk bood ons vervolgens snel zekerheid”, zegt ze. “Het betalen van die rente van 6,5% is ons meer waard dan de onzekerheid die gepaard gaat met een eventueel wat lagere rente bij de bank.”
Pand er bijgetrokken
Bridges House Hotel bestaat inmiddels uit zeventien kamers. Het pand van de buren is er inmiddels na de aankoop door de familie in het voorjaar van 2017 bijgetrokken. Naast luxe standaardkamers biedt het hotel nu ook suites en hotelappartementen. En met succes. “De bezettingsgraad is boven verwachting”, lacht Rayn.