Hoe is het nu met de Mierenboerderij in Apeldoorn?

Ondernemer aan het woord
Jan-Peter Oudenampsen
Jan-Peter Oudenampsen

In 2017 kocht Mierenboer Jan-Peter Oudenampsen een bedrijfspand. “Ondanks de forse groei in omzet en winst had ik te weinig historie voor een bankfinanciering. Ze hielden de deur dicht en ik moest over een paar jaar maar terugkomen, zo luidde het advies in 2017.” De financiering regelde hij daarom via Mogelijk. Hoe gaat het bijna twee jaar na dato?

“Wat ooit in 2009 begon als een hobby op mijn zolderkamertje, groeide in tien jaar uit tot een serieus bedrijf in mieren. In 2017 kochten we vanwege groei een nieuw bedrijfspand van 250 m2 aan. De financiering regelden we via Mogelijk. Je zou denken, die paar mieren passen wel in een schuurtje. Maar we hebben al die vierkante meters nodig omdat we alles in eigen huis doen: van het verzorgen van de mieren tot het maken en opslaan van de producten”, vertelt Mierenboer Jan-Peter Oudenampsen.

Het gaat gewoon goed

Mierenboerderij ApeldoornIn het begin groeide de business heel hard, mede dankzij vlogger Milan Knol, die een paar jaar geleden vlogte over zijn mierenkolonie. “We kwamen met elkaar in contact en hebben bij mij thuis een video’tje gemaakt. Dat heeft flink bijgedragen aan het succes. Inmiddels blijkt dat we het ook zonder de vlogs prima volhouden. De extreme groei is eruit, maar het gaat gewoon goed. We zorgen voor regelmatige vernieuwing en uitbreiding van de dierenverzorgingsproducten in de webshop. Een aantal producten vervaardigen we zelf, hier in het pand of in China. Die worden nu nog los verstuurd omdat er geen officiële verpakking voor is. We zijn druk bezig om die te ontwikkelen zodat we de producten ook kunnen aanbieden via tuincentra en dierenwinkels. De volgende stap is dan ook het opbouwen van een netwerk van dealers in heel Nederland die het leuk vinden om onze producten verder in de markt te zetten.”

Officiële opening april 2019

“Ik ben een blije klant, want het is een goede financiering en vanwege de korte historie van mijn bedrijf was het de beste optie. In de zomer van 2018 hebben we het nieuwe pand betrokken. Later dan gedacht, omdat de bouwtermijn uitliep. Daarna kregen we ook nog te maken met lekkage en volgde een zoektocht van maanden naar de oorzaak. Uiteindelijk bleek de vloerverwarming in de verdiepingsvloer beschadigd. Nadat alles hersteld was, konden we begin april 2019 eindelijk officieel openen. Via YouTube en Facebook hebben we onze klanten uitgenodigd en er waren veel vrienden en familie. We waren blij met de grote belangstelling van rond de 300 mensen!”

Meer dan een paar gekken

Mierenboerderij ApeldoornZelf raakte Jan- Peter gefascineerd door mieren toen zijn opa hem een keer meenam naar het Noorder Dierenpark in Emmen: “Ik zag hoe bladsnijmieren met blaadjes in hun bek door buizen liepen naar hun nest en met elkaar samenwerkten. Ik ben de enige in Nederland die er een serieus bedrijf van heeft gemaakt, maar deze hobby is toch wel wat groter dan een paar gekken. Scholen doen kriebelbeestjesprojecten en af en toe geef ik daar workshops. We hebben lespakketten ontwikkeld waarmee ze in de klas aan de slag kunnen.”

Dromen van een dierentuintje

“Ik ben heel tevreden hoe het gaat, maar je moet blijven dromen. Op termijn lijkt het me leuk om de showroom uit te breiden met een dierentuintje. Voor een klein prijsje mag je dan kijken naar mieren en andere insecten die de meest bizarre dingen doen. Dat lijkt me wel de ultieme vorm. Aan de andere kant ben ik veel bezig met mijn bladsnijderskolonie, diezelfde mier waarvan ik ooit zo gefascineerd raakte. Laat die kolonie maar lekker groeien en wie weet kunnen we dan op termijn nog eens naar een groter pand verhuizen en er écht een dierentuintje bij maken. Dat zou een droom zijn!”

Lees ook het artikel

ik wil een zakelijke hypotheekik wil investeren

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Lees ook:
Investeerder aan het woord

Wij kiezen voor een rustige en veilige manier van rendement maken

Een tijdje geleden besloot ik te investeren in een object dat aangeboden werd via de website van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Voordat ik het concept onder de aandacht wilde brengen bij mijn netwerk, vond ik het belangrijk om eerst zelf de werking van Mogelijk te ervaren.

Lees verder
Paul Friskes en Clemens Simonis
Paul Friskes en Clemens Simonis
Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeErvaringenHoe is het nu met de Mierenboerderij in Apeldoorn?

Mogen we nog even uw aandacht?

We willen u graag het volgende aanbieden: