Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ondernemer

Hier zit ik met ondernemers aan tafel

Marry Kwekel

Marry Kwekel van AA-team in Mogelijk Magazine 2018

Toen ik op de website van Mogelijk kwam, zag ik het direct: ‘Dit is het wel!’ Bankvrij vastgoed financieren, het werd me direct duidelijk. Je weet wat het kost als ondernemer en de investeerder weet wat hij verdient. Het is een model waarmee je als MKB’er echt verder komt.

Alleen betalen bij pech

Ons bedrijf heet AA-team, wat staat voor AutoAssistentie-team. Met ruim 400 aangesloten autobedrijven in Nederland bedienen we 100.000 automobilisten met hulp bij pech. Wij zijn een directe concurrent van de ANWB en de pechhulpdiensten van de grote verzekeraars. Ons onderscheidend vermogen zit hem in het feit dat je bij ons alleen betaalt als je gebruik maakt van onze dienstverlening. Uitsluitend dus als je pech hebt. In 2004 waren wij hiermee trendsetter. We hebben daarmee ook - gezien de navolging in de branche– duidelijk de markt veranderd.

Daarnaast bieden we meldkamerabonnementen aan in combinatie met een pechhulpbundel voor (auto)bedrijven. Tenslotte is er ook een spaarplan voor particulieren (al van af € 14,95 per jaar). Financieel is ons model voor (auto)bedrijven en zeker ook voor 90% van de particulieren veel voordeliger.

Pand behouden

Toen de bank de financiering op alle panden opzegde, was het voor mij duidelijk dat ik voor de herfinanciering van mijn verhuurde bedrijfspanden een andere weg in moest slaan. Een deel verkocht ik aan bestaande huurders. Het voornaamste pand wilde ik behouden. In deze bijna 1000 m2 huist AA-team op de tweede verdieping en is daarnaast volledig verhuurd aan derden. In principe had ik aan de huurpenningen een goede boterham, maar toen het bij de bank ophield, moest ik toch verder.

Voelt beter

Via de adviseurs van Credion werd ik op het spoor van Mogelijk Vastgoedfinancieringen gezet. Zij zijn er voor de MKB’er. Dat merkte ik direct. Primair kijken zij naar het pand en zagen direct dat het bedrag voor de benodigde hypotheek volledig is geïnvesteerd in AA-team. Mocht ik AA-team verkopen, dan komt er direct geld vrij waarmee ik mijn hypothecaire lening kan aflossen. Boetevrij ook nog eens. Kom daar elders maar eens om. En heus, ik betaal afsluitprovisie en de rente van 6,5% is hoger dan bij een bank. Maar zelfs als ze daar nu zou zeggen, ‘Komt u maar weer, meneer Kwekel’, dan zou ik voorlopig toch bij Mogelijk blijven financieren. Dit voelt gewoon veel beter dan bij een financiële instelling. Ik weet dat de regelgeving vaak wordt gedicteerd door de Europese Centrale Bank, maar banken werken met cijfers uit het verleden. Dat is hun gereedschap, terwijl ondernemers met hun zakelijke ‘radar’ de markt aftasten wat er gebeurt. Toen ik in 1978 mijn eerste takelwagen kocht, had ik geen cijfers uit het verleden. Ik wist wel dat wanneer ik hem niet kocht, er niemand ging bellen of ik een takelklus wilde doen!

Vóór en dóór ondernemers

Bij Mogelijk zit ik met ondernemers aan tafel en niet onbelangrijk, de investeerder die mij een hypothecaire lening heeft verschaft, is zelf ook ondernemer. Hij is langs mijn pand gereden, heeft het bekeken en is erin gestapt. Aan alles merk je dat het model van Mogelijk is ontwikkeld vóór en dóór ondernemers. Als ze mij zouden vragen om Mogelijk een cijfer te geven, dan is het antwoord: een 9!

Dit interview is ook gepubliceerd in het Mogelijk Magazine 2018.

Lees het Mogelijk Magazine