Werken met betaalinstelling zorgt voor extra zekerheid

Werken met betaalinstelling zorgt voor extra zekerheid

Het bieden van zekerheid aan zowel investeerders als geldnemers staat bij Mogelijk hoog op de agenda. Op het gebied van betalingsverkeer hanteert Mogelijk de allerhoogste veiligheidsstandaarden, bovendien volgen we de eisen die de Autoriteit Financiële Markten stelt. Het werken met een betaalinstelling is hierin een belangrijke vereiste.

Ongemerkt heeft iedereen te maken met betaalinstellingen, bijvoorbeeld wanneer u online een aankoop doet. Mogelijk heeft gekozen voor betaalinstelling GoCredible.  

Deze betaalinstelling:
- zorgt dat betaalstromen volledig afgeschermd zijn van de bedrijfsvoering van Mogelijk 
- heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank 
- doet een extra controle op geldstromen om fraude te voorkomen.

In november 2021 is de European Crowdfunding Service Providers verordening (ECSP) ingetreden. Deze verordening stelt dat financieringsplatformen zoals crowdfunding-dienstverleners, waar de één-op-één financiering van Mogelijk per november 2023 juridisch onder wordt geschaard, moeten voldoen aan de eisen die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt. De AFM eist onder andere dat non-bancaire financiers aantoonbare maatregelen treffen om investeerders en geldnemers te beschermen. Die maatregelen hebben betrekking op betaalstromen en geeft invulling aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). 

Veiligheid borgen 

Wanneer een investeerder een investeringsaanbieding heeft geclaimd, passeert de hypotheekakte bij de notaris. Daarna start Mogelijk de leningadministratie op. Tot nu toe incasseerde Stichting Mogelijk de maandelijkse rente en aflossing bij de ondernemer. Vervolgens stortte Stichting Mogelijk het bedrag door naar de investeerder. In plaats van Stichting Mogelijk gaat betaalinstelling GoCredible de gelden incasseren bij de ondernemer en doorstorten naar de investeerder. Op die manier blijven de betaalstromen gescheiden van de bedrijfsvoering van Mogelijk. Op dit moment geldt de inzet van de nieuwe betaalinstelling enkel voor nieuwe financieringen. Op een later moment worden ook alle bestaande leningen en investeringen. overgezet.
Voor nieuwe financieringen met bestaande investeerders dient wellicht nog een aantal documenen te worden aangeleverd en/of er dient nog een extra identiteitscheck te worden gedaan..

Bekijk onderstaande animatie om te zien wat er concreet verandert.

GoCredible
GoCredible

Mooie stap

Met de uitbreiding van onze dienstverlening met een betaalinstelling zet Mogelijk weer een mooie stap om onze investeerders nog meer zekerheden te bieden volgens de hoogste standaarden. Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, wij staan met plezier voor u klaar! 

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogWerken met betaalinstelling zorgt voor extra ze...